Kayseri'yi 2 gün etkisi altına alacak! Nelere dikkat edilmeli? Prof. Dr. Abdullah Özkırış açıkladı

Bugün gece saatlerinden itibaren başlayacak olan cuma günü gece saatlerine kadar sürmesi beklen 'Toz taşımına' maruz kalınırsa ne yapılması gerekiyor? Doktor Öz Göz Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Özkırış açıkladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'yi 2 gün etkisi altına alacak! Nelere dikkat edilmeli? Prof. Dr. Abdullah Özkırış açıkladı

Kayseri ve çevresi için Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden "Toz Taşınımı" uyarısında bulunmuştu. Bugün gece saatlerinden itibaren başlayacak olan Kuzey Afrika kaynaklı "Toz Taşınımı"nın cuma günü gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 'Kayseri'de vatandaşlar toz taşınımına karşı nasıl bir önlem alması gerekir?' sorusunun cevabını Doktor Öz Göz Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Özkırış açıkladı.

Olay Türk TV'de Yüz Yüze Programının konuğu olan Yeniden Refah Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Abdullah Özkırış 31 Mart Yerel Seçimlerine dair yaptığı önemli değerlendirmelerden sonra ise "Toz Taşınımı"na maruz kalan vatandaşların ne yapması gerektiği konusunda da açıklamalarda bulundu.

 'Rüzgâr fazla olursa da kapalı yerlerde kalmaya özen göstersinler'

Prof. Dr. Abdullah Özkırış, "Mümkün olduğunca, çok acil bir durumlar yoksa dışarı çıkmasınlar. Çünkü mutlaka o tozlar bir şekilde göze kaçar. Göze bazen saplanır, göz kapağının altında böyle devamlı batar. Korunmak için mutlaka varsa güneş gözlüğü ama yanlardan da girebilir. Kapalı olan güneş gözlükleri bu durumda çok işe yarar. Ona benzer bir şey yaparlarsa korunmuş olurlar. En azından arabalarında camları açmasınlar. Mümkün olduğunca rüzgâr fazla olursa da kapalı yerlerde kalmaya özen göstersinler" dedi.

'Serum fizyolojiklerle gözü yıkarlarsa muhtemelen çıkartacaktır'

Toz taşınımına maruz kalan vatandaşların ne yapması gerektiğini de açıklayan Prof. Dr. Abdullah Özkırış açıklamasını şöyle sürdürdü; "Maruz kalırsa müdahale yapacakları şey en azından bir suyla filan ama temiz bir suyla gidip normal çeşme suyuyla değil de şöyle eczanelerde var olan serum fizyolojiklerle gözü yıkarlarsa o muhtemelen çıkartacaktır. Blevki çıkmazsa da çok önemli değil. Yani gelir iki dakikada çıkartırız ama dediğim gibi buna maruz kalırlarsa bir iki gün gözlerinde yanma, batma, sulanma, ağrıları çok olacaktır" dedi.