Kayseri'de yüzde 30 azaldı!

Ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte Kayseri'de kurulan şirket sayısı da azaldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre Ocak-Mart döneminde dikkat çeken oranda azalış var. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yüzde 30 azaldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte ortaya çıkan veriler dikkat çekiyor. Kayseri’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre ilk çeyrekte kurulan şirket sayısı da kapanan şirket sayısı da azaldı.

Azalış önceki yıla göre  yüzde 19,7

Ocak- Mart döneminde Kayseri’de  bir önceki yıla göre yüzde 19,7 azalış ile sayı 374 oldu. Ocak-Mart döneminde kurulan şirket sayısı ülke genelinde yüzde 15,5 azaldı. Bu rakam Kayseri'de Türkiye ortalamasının üzerinde yani 19,7 oldu. Rakamlara baklıldığında kurulan şirket sayısındaki ülke ve Kayseri arasındaki makas açılıyor. 

Kayseri'de yüzde 30 azaldı!

Kayseri'de yüzde 30,6 azalış ile 68 oldu

Diğer yandan 2024 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye genelinde kapanan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,6 artış ile 5.309 oldu. 2024 yılı Ocak-Mart döneminde Kayseri’de ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30,6 azalış ile 68 oldu. Ocak-Mart döneminde kapanan şirket sayısı ülke genelinde yüzde 26,6 artarken, Kayseri'de ise yüzde 30,6 azalma yaşandı. 

Kayseri'de yüzde 30 azaldı!