Nejdet KALA

Yine bir Trabzonspor maçıydı!

Nejdet KALA

Ligin ilk yarısındaki Trabzonspor maçını Trabzon’da takip etmiştik. 
Kayserispor’un 3 puanının silinmesi çokça konuşulduğu hafta deplasmanda, güzel bir oyunla Trabzonspor’u yenen Kayserispor’da yüzler gülüyordu. 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, soyunma odasında, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın telefonundan futbolculara prim müjdesi vermişti. 
Başkan Çamlı, stadın önünde yaptığı açıklamada,  ‘Bizde puan çok; kafanızı yormayın, 3 silerler 6 alırız”  diyerek meydan okuyordu. 
3 Aralık 2023 tarihinde deplasmanda Trabzonspor’u 1-0’lık skorla yenen Kayserispor, 3. sıradaki Beşiktaş ile aynı puana sahipti ve averajla 4. sırada yer alıyordu. 
Kayserispor, Cumartesi günü sahasında Trabzonspor’a kaybederek, düşme potasındaki takımların iştahını kabarttı. 
Kayserispor bu hafta Pendikspor ile karşı karşıya gelecek. 
Pendikspor 30 puanla 19. sırada, 
Sonra Karagümrük ile karşılaşacak. 
Karagümrük 33. puanla 17. Sırada. 
Sonra Fenerbahçe deplasmanı var Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor. 
Fenerbahçe deplasmanının ardından Konya’yı ağırlayacak. 
Konyaspor 36 puanla 15. Sırada.
Ve son hafta deplasmanda Sivasspor’un konuğu olacak. 
Sivas deplasmanına kadar neler değişir bilinmez ama kalan maçlar içinde bugünkü tabloya bakıldığında tek rahat maç Sivas maçı… 
Yani kalan her maç adeta final maçı. 
Pendikspor, Karagümrük, Konyaspor maçlarının her biri 6 puanlık maçlar. 
Durum böyle iken Başkan Çamlı, “Bu takımı hangi şartlarla sahaya çıkarttığımızı unutmasınlar. Benim azmimi kırarlarsa ondan sonrasında sahada bir Kayserispor görüp göremeyeceğini bu seyirci düşünecek." diyerek, adeta Kayserispor taraftarına meydan okuyarak, büyük bir yanlışa imza attı. 
Evet, Ali Çamlı önemli bir görev üstlendi. 
Evet, Ali Çamlı, takım zor durumda iken elini taşın altına koydu.
Hepsine eyvallah. 
Bu kentin önde gelenleri de Kayserispor’a ellerinden geldiğince destek verdi, ki Çamlı her konuşmasında bu isimlere tek tek teşekkür etti. 
Puanlar alınırken, ‘Bizde puan çok; kafanızı yormayın, 3 silerler 6 alırız” deyip, puanlar kaybedilince ‘Ben yoksam Kayserispor yok’ mealinde konuşmak hiç olmadı. 
Sonrasında söylediklerine kendisi de pişman olmuştur (umarım)
Bu saatten sonra taraftarla restleşerek, meydan okuyarak değil kalan her maçın final havasında olduğu bilerek, kenetlenerek, Kayserispor’u bu zor günlerinden kurtarmak gerekiyor.
 

Yazarın Diğer Yazıları