Nejdet KALA

Ülkü Ocaklarından Gövde Gösterisi!

Nejdet KALA

Geçtiğimiz günlerde iki kişi, Kayseri’de, Suriyeliler sorununa dikkat çekmek için Sahabiye Mahallesi’nde video çekerek, sosyal medya üzerinden yayımladı. 
Videodaki kişiler, Suriyelilerin doğum hızının yüksekliğine işaret ederek, ‘Tehlikenin farkında mısınız?’ diye soruyor, Sahabiye’deki ara sokaklara Türklerin bile cesaret edip giremediklerini söylüyordu. 
Videoyu alıntılayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ‘Burası Kayseri… Sakarya muharebesinin ilk günlerinde TBMM’nin geri çekilmesi düşünüldüğü Türk şehri. Anadolu’nun ortası. 4 dakikanızı ayırın ve izleyin lütfen’ ifadeleriyle paylaştı. 
Kayseri Olay Gazetesi olarak bu gelişmeleri ‘Tehlikenin farkında mısınız?’ başlığı ile haberleştirdik. 
Sonrasında Ülkü Ocakları İl Başkanı Halit Yağmur ve Ocak üyeleri ‘Türklerin korkmadan Sahabiye Mahallesi’nde gezebildiklerini göstermek amacıyla’ Sahabiye Mahallesi’ne gittiler. Gövde gösterisi yaptılar. 
Ocak Başkanı olduktan sonra dikkat çeken, güzel işlere imza atan Halit Yağmur, keşke o güzel etkinliklere devam eseydi de bu konuyu es geçseydi. 
Anlıyorum, Zafer Partisi’ne bir yanıt vermek istediler; 
Evet, Sahabiye’ye Türklerin de girebildiğini gösterdiler. (Buradaki ayrı yazılan de önemli) 
Çünkü mesele 9-10 kişiyle Sahabiye’de Bozkurt yapmanın çok ötesinde… 
Çünkü mesele sadece Sahabiye Mahallesi ile de sınırlı değil. 
Eminin ki, Halit Yağmur da beraberindekiler de kartopunun yuvarlanarak büyüdüğünün farkında… 
Eminim ki, MHP il binasının yanı başındaki tabelalardan onlar da rahatsız.
Eminim ki, onlar da, Suriyeliler konusunun Türkiye’nin hem ekonomik yapısını; hem demografik yapısını, hem de asayişiini  tehdit ettiğini görüyor. 
Ve eminim ki, bir gün MHP muhalefete düştüğünde Suriyeliler konusunda en sert açıklamaları MHP’liler, Ülkü Ocakları yapacak. 
Çünkü Suriyeliler konusu sorun hem de önemli bir sorun. 
Bu sorunu çözebilmek için önce sorunun varlığını kabul etmek gerekir. 
Maalesef Ülkü Ocakları, Zafer Partisi’ne ‘gol atmak’ adına Türkiye Cumhuriyeti’nin bu önemli meselesini ‘şimdilik es geçti’. 
Bugün es geçilen mesele umarım önümüzdeki yıllarda önüne geçilemeyecek bir boyuta ulaşmaz. 
 

 

Yazarın Diğer Yazıları