Kayseri'de belediye başkanları mal varlıklarını açıklayacak mı? İlk adımı kim atacak?

Seçimler öncesi ve sonrasında gündemden düşmeyen mal varlığı tartışmaları tüm hızıyla devam ederken, Kayseri'de bu konuda sessizlik halim. Kentte mal varlığını şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklayacak ilk belediye başkanı kim olacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de belediye başkanları mal varlıklarını açıklayacak mı? İlk adımı kim atacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yerel seçimler öncesi belediye başkanlarının ve başkan adaylarının mal varlıkları konusu tartışmaları beraberinde getirmişti. Özellikle Cumhur İttifakı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen ve seçimi kaybeden Turgut Altınok’un mal varlığı günlerce tartışılmıştı.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklaması ve sonrasında rakibine yaptığı çağrını ardından Altınok önce ‘Mülk Allah’ın, biz emanetçiyiz’ açıklaması yapmış, ardından da kamuoyu baskısıyla mal varlığını açıklamıştı.

Kayseri'de belediye başkanları mal varlıklarını açıklayacak mı? İlk adımı kim atacak?

Altınok’un, açıkladığı mal varlığına göre kendi üzerine 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu, 25 tarlası, aile şirketleri üzerinde de 67 ev, 5 dükkan  yer aldı. Altınok’un mal varlığını ‘eksik açıkladığı’ iddialarının ardından Antalya’da 600 dairesi olduğu iddiası da yine gündeme gelmişti. AK Parti adayı Turgut Altınok, ‘Antalya'da 600 konutunuz var mı?’ sorusuna da ‘Babadan kalan, daha önceki mal varlığımızı söylüyorum’ cevabını vermişti.

Mal varlığını belediye girişine asan Başkan

Belediye Başkanlarının ve adaylarının mal varlığı tartışması sürerken CHP’li bazı belediye başkanlarını ilginç yöntemlerle kamuoyuna açıklamayı sürdürüyor. Bu isimlerden biri de CHP’den Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen ve Milletvekilliğinden ayrılan Burcu Köksal oldu. Köksal,  seçim öncesi verdiği sözü tuttu ve seçildikten sonra mal varlığını belediyeye astı.

Kayseri'de belediye başkanları mal varlıklarını açıklayacak mı? İlk adımı kim atacak?

Şeffaf Belediyecilik Başkanlık makamından başlar

Yerel seçimler öncesi verdiği söz üzerine ilk icraat olarak belediyenin girişine mal varlığını asan Başkan Köksal, ‘Değerli Afyonkarahisarlı Hemşehrilerim: Seçimlerden önce söz verdiğim gibi mal varlığımı sizlerle paylaşıyorum. Hemşehrilerim, kendi seçtiği Belediye Başkanına güvenmeli ve inanmalıdır. ‘Şeffaf Belediyecilik Başkanlık makamından başlar’ anlayışıyla saygılar sunarım’ ifadelerini kullandı. 

Gözler Kayseri’ye çevrildi

Ülke genelinde seçilen bazı belediye başkanlarının bu şekilde ortaya çıkan girişimleri gözleri Kayseri’ye de çevirdi. Kayseri’de seçilen belediye başkanlarının bu konuda sessiz kalmaları dikkat çekti. 

Kayseri’de mal varlığını açıklayan belediye başkanı çıkacak mı?

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinin sona ermesi ile birlikte Kayseri’de göreve yeniden seçilen, yeni seçilen ve de Pınarbaşı ilçesinde seçilecek  isimlerin bu konuda nasıl hareket edecekleri merak ediliyor.  Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olmak üzere diğer 16 ilçe belediye başkanının da benzer bir şekilde mal varlıklarını açıklayıp, açıklamayacakları ya da bir başka ifadeyle kentte hangi belediye başkanının kamuoyuna şeffaf bir şekilde mal varlığını açıklayarak, bu konuda ilk adımı atacağı da merak konusu oldu.

Pınarbaşı Belediye Başkanı 2 Haziran'da belli olacak?

Diğer yandan Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yeni Başkan 2 Haziran 2024 tarihinde belli olacak. Seçimi CHP'nin adayı Deniz Yağan en yakın rakibi mevcut Cumhur İttifakı MHP'li Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu'nun önünde tamamlamış, ancak MHP'nin itirazı üzerine YSK seçimin tekrarlanması yönünde karar vermişti.