Hobi bahçesi kura çekimindeki o görüntünün ne olduğu ortaya çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait hobi bahçesi kura çekiminde kafa karıştıran görüntünün ne olduğu ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hobi bahçesi kura çekimindeki o görüntünün ne olduğu ortaya çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 farklı bölgede emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi kura çekimi 8’inci noter huzurunda yapıldı. 

Kura çekimi esnasında ortaya çıkan bir görüntü kafaları karıştırdı. Kısa adı TEMAD olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kayseri Şube Başkanı Abdullah Çelebi, o ana dikkat çekerek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube kanalından da canlı yayınladığı kura çekimine ait bir ekran fotoğrafı paylaştı. Kura çekiminde canlı yayında ortaya çıkan tarihe dikkat çeken Çelebi, 'Bu konu dikkatimi çekti'  ifadelerini kullandı. Çelebi'nin gündeme getirdiği, sosyal medyada konu olan fotoğrafla ilgili  açıklama geldi. 

Hobi bahçesi kura çekimindeki o görüntünün ne olduğu ortaya çıktı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kayseri Şube Başkanı Çelebi, konuyla ilgili yetkillerin kendisine ulaşarak bilgi verdiğini söyledi.

'Kura çekiminde sıkıntı yok! O tarih isimlerin bilgisayara yüklendiği tarihmiş'

Süreçle ilgili hiçbir sıkıntının olmadığını kaydeden Çelebi, şunları söyledi : Çekilişi yapan noterlik temsilcileri ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde paylaşımdaki tarihin başvuru sahiplerinin listesinin bilgisayara yüklendiği tarih olduğu, uygulamanın tamamen noterler birliğinin kontrolünde olduğu bu sebeple çekiliş süreçlerinde hiç bir sıkıntı yaşanmadığı bilgisini aldım. Bilgilendirme için noterlik makamı yetkililerine teşekkür ediyorum.

Ne olmuştu? 

Bugün Kadir Has Kongre Merkezinde yapılan Hobi Bahçesi kura çekiminde bir anda ekranda 25.04.2024 tarihi görülmüştü. Konu sosyal medyada gündem olunca yetkililerden açıklama geldi. Söz konusu tarihin isimlerin bilgisayara yüklendiği tarih olduğu ve bu nedenle süreçle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığı dile getirildi. 

Çekilişin yapıldığı program ve algoritmalar her türlü inceleme ve kontrole açık

Diğer yandan çekiliş başlamadan önce de katılımcılara kura çekiminde kullanılan program ile ilgili uyarıda bulunulduğu dile getirildi. 
Çekilişlerin, tamamen objektif olduğu, çekilişin yapılmasını sağlayan program ve algoritmaların da her türlü inceleme ve kontrole açık olduğuna da vurgu yapıldı.