Haydi Kayseri Aysima ve Muhammed Yusuf'a nefes ol

Çaresiz anne ve babalar Kayseri'den SMA hastası çocukları Aysima Tuna ve Muhammet Yusuf'a nefes olmasını bekliyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Haydi Kayseri Aysima ve Muhammed Yusuf'a nefes ol
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

SMA hastası Hasan Çınar ve Melih Eymen için seferber olan Kayseri, düzenlenen kampanyalarla iki çocuğun tedavi masraflarını karşılayarak, hayata tutunmalarını sağlamıştı. SMA hastası olan Aysime Tuna ve Muhammed Yusuf Aktaş da Kayserililerin kendilerine uzatacağı yardım elini bekliyor. Aysime Tuna ve Muhammed Yusuf Aktaş’ın aileleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde, Kayserililerin vicdanlarına seslendi.

Haydi Kayseri Aysima ve Muhammed Yusuf'a nefes ol

Kayserililerin desteği ile sağlığına kavuşan Hasan Çınar ve Melih Eymen’in de katıldığı toplantıda konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Kayseri’nin Hasan Çınar ve Melih Eymen’e nefes olduğunu hatırlatarak, aynı duyarlığı  Aysime Tuna ve Muhammed Yusuf Aktaş için de göstermelerini istedi. 

Bizi sahipsiz bırakmayın!

Aysima’nın babası Sinan Tuna, ölümcül bir hastalıkla mücadele ettiklerini belirterek, ‘Aysima'nın ve Muhammet'in sesini herkese duyurmamız gerekiyor. Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyoruz ve bunu bilmek bizi kahrediyor. Her gün biz bu duyguyla uyanıyoruz. Dermansız bir dert değil. Bir çaresi var. Ama güncel kurla 60 milyon TL'yi buluyor bu hastane masrafı. Kampanyamız şu anda yüzde 49’a  ulaştı. Yolun yarısı demeye çok az kaldı. Bugün tamamlansa bugün gitmek zorunda. Çünkü bu evlatların yarını belli değil. Sol ayağında ve sağ ayağında kas kaybı başladı.. Fizik tedavi görüyor. Ve bunun ilerisi yutkunma ve nefes alma, ciğer kasları ve bu cihazlara bağlı olarak yaşayacak olması demek oluyor. Yani zaman varken Aysima şu anda sağlıklı beslenip sağlıklı nefes alırken bu ilacı alması gerekiyor. Bütün kamuoyuna, siyasilerimize, bürokrasimize buradan sesleniyorum: Bebeğimizin elinden tutun, bizi sahipsiz bırakmayın. Melih Eymen gibi Hasan Çınar gibi Aysima da kazansın. Aysima da koşup oynasın. Evladımız  ilaçsızlık yüzünden kaybetmek istemiyoruz.’ diye konuştu.  Anne Ayşegül Tuna ise, ‘Ben bir anne olarak herkese sesleniyorum: Ben kızımı kaybetmek istemiyorum. Diğer çocuklar gibi koşsun, oynasın istiyorum. Ben çok bir şey istemiyorum. Kızımın yaşamasını istiyorum…’ dedi.

Bir ablanın çığlığı

Kardeşinin kampanyasını sürdürebilmek için eğitimine tamamlayamadığını belirten Muhammed Yusuf’un ablası Melisa Aktaş, Hasan Çınar ve Melih Eymen’in sağlıklarına kavuştuğunu belirterek, destekle Muhammed Yusuf ve Aysima’nın da kurtulabileceğini söyledi.

Haydi Kayseri Aysima ve Muhammed Yusuf'a nefes ol

Melisa Akbaş, ‘6 aydır devam eden bir mücadele var ortada. Ortada iki evlat bir kağıt parçası yüzünden toprak olmasın. Mücadelemizi sonuna kadar veriyoruz ama gerçekten yetişemiyoruz, yetemiyoruz. İnanın ki ailemin yüzüne bakamıyorum. Çünkü ailemin o bitkinliği ve çaresizliği beni çok kötü etkiliyor. Bir abla olarak okulumu eğitimimi bırakmış durumdayım. Sadece kardeşimi yaşatabilmek için mücadele veriyorum… Her ne olursa olsun ortada iki evlat var dediğimiz gibi. İki evlat da kurtulsun. İnanın ki bu zor bir şey değildir. Bir gecede hatta bir saatte dahi bitebilecek kampanyalar bunlar. Melih Eymen ve Hasan Çınar’da  ilacın etkisini gördünüz. İlacın etkisi var. İnşallah en kısa zamanda iki evladımız da alsın istiyoruz. Muhammet Yusuf şu anda yirminci ayına girdi neredeyse. Tedavisi için 2 yaşını geçmemesi gerekiyor. Ve son bir buçuk kilosu kaldı. Gerçekten zaman çok kısıtlı. Ve zaman bizden çok şey götürüyor. Hani biz bunun farkında olmamıza çaresiz bir şekilde elimizden bir şey gelmiyor. Büyüklerimizin, yetkililerimizin bu konuda öncü olmasını istiyoruz.’ Anne Esra Aktaş da ‘Çocuğum toprak olmasın’ diyerek Kayserililerden destek istedi. 
Düzenlenen yardım kampanyasının ardından tedavisi tamamlanarak, sağlığına kavuşan oğlu Hasan Çınar ile toplantıya katılarak, kendisiyle aynı kaderi paylaşan ailelere destek olan Elmas Süyüm de geç olmadan tedavinin başlaması gerektiğini belirterek, ‘Şuan tedavileri başlarsa en ufak bir kas kaybı olmadan yaşamlarını sürdürebilirler’ dedi. 
Hasan Çınar gibi sağlığına kavuşan oğlu Melih Eymen ile toplantıya katılan Fatma Ceylan ilacın etkinliğine inanılması gerektiğini belirterek, Melih Eymen ve Hasan Çınar için seferber olan Kayseri’nin Aysima ve Muhammed Yusuf için de seferber olmasını istedi. 

Başardık yine başarırız

Gazeteci Kürşat Açıkgöz de Kayseri’de daha önce Melih Eymen ve Hasan Çınar için düzenlenen kampanyaların başarıya ulaştığını ifade ederek, ‘Şimdi bu iki evladımız aramızda. İşte Hasan Çınar ve Melih Eymen bugün yürüyorlar, koşuyorlar. Sağlıkları yerinde. Biz de diyoruz ki Kayseri'de yine ‘Evlatlara sahip çık’ kampanyası var. Yine iki tane SMA'lı evladımız var. Tabii daha önceki açıklamalarımızda ifade ettik: Bunun bir imtihan olduğunu, bunun sadece bu iki bu iki aileye has olmadığını, bu imtihanın aslında tüm Kayseri'nin imtihanı olduğunu…  Çünkü bir ailenin 60 milyon gibi bir parayı veremeyeceğini hepimiz biliyoruz. Allah göstermesin bu yarın bir başkasının da başına gelebilir. En yakınlarımızın da başına gelebilir. O yüzden burada birlik beraberlik içerisinde olmanın ne demek olduğunu hepimiz iyi biliyoruz ve neden birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini de görüyoruz.’ diye konuştu.