O mahalleye müjdeli haber geldi!

Gesi Mahallesi sakinlerinin bir süre önce tepki gösterdiği zam haberi ile ilgili Melikgazi Belediyesi'nden sevindiren haber geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O mahalleye müjdeli haber geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz nisan ayında Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar içme suyuna yapılan yüzde 50’lik indirim ardından bölgede sulama suyuna yüzde 100 oranında bir yapıldığını söyleyerek isyan etmişti. 

Vatandaşlar, parkları yeşertmek için kullanılan su ve işçi maliyetinin belediyeye mal edildiğinin fakat Gesi bölgesindeki doğal yeşil dokuyu korumak amacıyla köylüye yardımcı olmak yerine yüzde 100 oranında bir zam yapılmasından dolayı belediyeye şikayetlerini iletmek için harekete geçmiş ve taleplerini dile getirmişti. 

Kayseri Olay’ın gündeme taşıdığı konunun ardından mahalle sakinlerini sevindiren haber geldi. Melikgazi Belediyesi alınan meclis kararıyla su fiyatlarına yapılan zammı geri çekti. Kararla birlikte sulama suyu fiyatlarına eski saat ücreti üzerinden devam edilecek.