Zirvede tarifsiz coşku

Kayserili öğretmenler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını 3.917 metrede kutladı

Zirvede  tarifsiz  coşku
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında Orta Anadolu’nun en yüksek noktası olan Erciyes Dağına ( 3.917 metre ) başarılı bir zirve çıkışı gerçekleştirdi.
Öğretmen- Dağcı Mustafa Eliaçık ve aynı okulda öğretmenlik yapan Ramazan Çalık, 18 Mayıs günü öğleden sonra Tekir Yaylası üzerindeki Çobanini mevkiine kamp kurdu.
19 Mayıs günü sabaha karşı saat 03.30’da kamp yerinden hareket eden öğretmen dağcılar, Kanal boyu kulvarını takip ederek önce Kahvaltı kayalıklarına ulaştı. Burada biraz dinlendikten sonra kulvarın durumunu göz önüne alarak kask, kazma ve krampon kullanan ekip, Şeytanderesi içinden çıkışa geçti. Sert esen rüzgara ve zorlu şartlara rağmen saat 09.30’da Erciyes Dağı Doğu zirveye ulaşan Mustafa Eliaçık ile Ramazan Çalık, burada yanlarında getirdikleri Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin flamasını ve ay-yıldızlı bayrağımızı gururla açtı.
Zirvede biraz dinlenip bol bol fotoğraf çekimi yapan dağcı öğretmenler, daha sonra geldikleri Şeytanderesi kulvarından inişe geçti. Güneşin de etkisiyle hayli yumuşayan kar nedeniyle iniş çok daha rahat ve çabuk gerçekleşti. 
Saat 12.45 ‘de kamp kurdukları Çobanini’ne varan öğretmen dağcılar, çadırlarını söktükten sonra Tekir Yaylası’ndaki Gençlik Spor Eğitim Merkezi’ne indi ve şehre dönüş yaptı.
Bu tırmanış hakkında gazetemiz Kayseri Anadolu Haber’e bir açıklama yapan öğretmen-dağcı Mustafa Eliaçık, ‘ 19 Mayıs 1919 ülkemizin kurtuluş meşalesinin yakıldığı tarihi ve önemli bir gündür. Bu anlamlı günde biz de Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri olarak , okulumuz adına Erciyes Dağı’nın zirvesine bir çıkış yaptık. Arkadaşım Ramazan Çalık ile gerçekleştirdiğimiz bu tırmanışı tüm öğrencilerimize ve Türk gençliğine armağan ediyoruz…’ dedi.