Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet sevinci
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Ziraat Fakültesi programlarından mezun olan 134 öğrenci düzenlenen tören ile diplomalarını aldı.
15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Aslan, “Bugün ziraat mühendislerinin sevincini paylaşmak için bir arada bulunuyoruz. Özellikle bu anlamlı günde sevincimize ortak olduğunuz için teşekkür ederim. Büyük emekle ve özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı meslek hayatına uğurlamanın vakti geldi. Artık onlarla iftihar edebilirsiniz. Bundan sonra onların yaptıklarını onurla izleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ise, “Günümüz şartlarına baktığımızda tarımın yapılabilmesi için öncelikle gerekli olan temel ihtiyaç toprak, su ve elverişli bir topraktır. Maalesef toprak ve su kaynaklarını artıramıyoruz. Bunları muhafaza etmemiz gerekiyor. Buna karşılık sağlık ve teknolojideki gelişmeler insan ömrünü uzatmakta ve insan nüfusunu hızlı bir şekilde artırmaktadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından mezun olan 134 öğrenciye diplomaları verildi.