YURT SAVUNMASI!

YURT SAVUNMASI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınarbaşı ilçesinde önce kapatılan ve daha sonra da kamuoyunda artan tepkilerle birlikte geri adım atılan öğrenci yurdu ile ilgili olarak Kayseri kamuoyunda dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. Ağustos ayı başında gündeme gelen kapatılma kararının ardından hem muhalefet hem de iktidar ortak hareket ederek, konuyu gündeme taşıdı ve KYK yetkilileri ile görüşmeler yaparak yurdun kapatılmaması için mücadele verdi. Ağustos ayı başında İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş ile başlayan ardından CHP Milletvekili Çetin Arık ile devam eden mücadele süreci, dün ve önceki gün MHP ve AK Parti cephesi ile devam etti ve nihai sonucu ulaşıldı. Ortaya çıkan bu yurt savunması, “İşte özlenen tablo, Kayseri için güç birliği. İnşallah diğer sorunlar için de bu güç birliği devam eder” dedirtti.

 

 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Ağustos ayında ülke genelinde 150’nin altında öğrencinin bulunduğu yurtların kapatılması yönünde karar aldı. Bu çerçevede Kayseri Üniversitesi’ne bağlı Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu kampüsünde bulunan 250 kişilik KYK Öğrenci Yurdu’nun da kapatılacağı açıklandı.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ: KYK YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜM KAPANMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Tepki toplayan bu kararın ardından İYİ  Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, harekete geçti ve KYK yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerin ardından Ataş, müjdeli haberi 1 Ağustos 2019'da kamuoyuna açıkladı ve kapanma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. İlçede Meslek Yüksek Okulu açılması yönünde belediye başkanlığı döneminde yoğun gayret gösteren Ataş, bu konudaki mücadelesi ile de sık sık gündeme gelmiş ve destek görmüştü.

O günlerde CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Halil Yağmur da, kapatılma kararına tepki göstererek, yetkilileri göreve davet etmişti. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Kayseri’de adeta yurt seferberliği ortaya çıktı.

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK: KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Takvim yaprakları 2 Ağustos 2019’u gösterdiğinde bu kez de CHP Milletvekili Çetin Arık harekete geçti. Arık o gün,  “KYK Genel Müdürü Sayın Recep Ali Er ile Pınarbaşı'daki yurt için görüştüm. Öğrenci sayısının yeterli olması durumunda yurdun kapatılmayacağını belirtti. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” açıklaması yaptı.

BU YIL 140 ÖĞRENCİ TERCİH ETTİ

Bu yöndeki gayretlerin ardından yurdun yeniden kapatılacağı iddiaları konuşuldu. Hatta kayıt yapamadıkları gerekçesiyle öğrenciler eylem yapacaklarını duyurdu. Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu’nda Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri bulunuyor. Geçtiğimiz ay içerisinde de yeni kayıt yaptıran 140 öğrenci bu bölümleri tercih etti. Bu yıl Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü  62, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları  bölümünü 52, Pazarlama bölümünü ise 26 öğrenci tercih etti. Hali hazırda da 20 öğrencinin yurda kayıtlı olduğu belirtilirken, öğrenci sayısının eğitimin başlaması ve ek kontenjan kayıtlarının da eklenmesiyle daha da artabileceği  belirtildi. Hal böyle olunca “kapatılacak” dedikodusuna dahi tepkiler de çığ gibi büyüdü. Yurdun kapanmaması için İYİ  Parti ve CHP’nin başlattığı mücadeleye MHP ve AK Parti cephesinden de destek geldi.

BAŞKAN UZUNLUOĞLU: FAALİYETİNE DEVAM EDECEK

Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu, 23 Ağustos 2019’da sosyal medya hesabından yurtla ilgili bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı:  İlçemizde bulunan Suna Yalçın Meslek Yüksek Okulu kampüsündeki KYK bağlı Yurt yaptığımız görüşmeler neticesinde bu öğretim yılında faaliyetine devam edecektir. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde bu öğretim yılında kayıtlarını alacaktır. Öğrenci kardeşlerime ve Pınarbaşı halkına sevgi ve saygılarımızla duyurulur.”

AK PARTİ VE MHP’Lİ İLÇE YÖNETİCİLERİNDEN ANKARA ÇIKARMASI

Uzunluoğlu’nun bu yöndeki açıklamasının ardından önceki gün Cumhur ittifakının Pınarbaşı temsilcileri de Ankara’ya çıkarma yaptı. MHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Onur Özkan, AK Parti Pınarbaşı İlçe Başkanı Türkay Kara, MHP Pınarbaşı Başkan Yardımcısı Süleyman Şahan ve AK Parti SKM Başkanı Ali Fuat Tatlı da yurdun olası kapatılma ihtimaline karşı sorunu Ankara’ya taşıdı.

MHP MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTELİ KARDEŞLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN

Pınarbaşı heyetini  ağırlayan MHP Milletvekili İsmail Özdemir, 3 Eylül 2019’da gerçekleşen ziyaretin yaptığı açıklamada, şunları söyledi: Pınarbaşılı vatandaşlarımız ile Pınarbaşı’nda okuyan ve okuyacak olan üniversiteli kardeşlerimiz müsterih olsun, KYK yurt sorununu, KYK Genel Müdürlüğümüz çözeceklerini ifade etmişlerdir. Yurdumuz kapanmayacak, hizmet vermeye devam edecektir.

BÜYÜKKILIÇ: KAPANMASI SÖZ KONUSU OLMAYACAK

Yaşanan bu yöndeki mücadele seferberliğinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da konuya el attı ve dün yani 4 Eylül 2019’da yurtla ilgili mücadeleye dahil oldu. Büyükkılıç, “Gerekli girişimlerde bulunduk. Gerek Gençlik ve Spor Bakanımız gerek, Bakan Yardımcımız ve ilgili genel müdürümüzle görüştük. Pınarbaşı’daki öğrenci yurdumuzun kapanması söz konusu olmayacak.” dedi.

İKTİDARIYLA, MUHALEFETİYLE ÖRNEK MÜCADELE

İktidarıyla, muhalefetiyle, yereli ve geneliyle ortaya çıkan bu yurt savunması, ise “İşte Kayseri’de özlenen tablo. İnşallah bu birlikte mücadele harekete kentin diğer sorunları için de devam eder ve Kayseri için ortak paydada buluşulur” dedirtti. Haber: Cafer ZENGİN