Yürek burkan görüntü!

Yürek burkan görüntü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İzmir’deki depremde enkazdan 91 saat sonra kurtarılan minik Ayda taburcu oldu. 6.6'lık İzmir depreminde Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanının enkazında kalmasının 91. saatinde kurtarma ekipleri tarafından enkazdan sağlıklı bir şekilde kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden taburcu edildi.

BİNDİRİLDİĞİ ARAÇLA HASTANEDEN AYRILDI

Babası Uğur Gezgin'in kucağında hastaneden çıkarılan minik Ayda, bindirildiği araçla hastaneden ayrıldı. Ancak Ayda’nın hastaneden taburcu edildiği sırada ortaya çıkan görüntü tepkileri de beraberinde getirdi.

SOSYAL MEDYA TEPKİSİ

Bazı sosyal medya kullanıcıları ayakları çıplak halde olan Ayda’nın bu görüntüsüne dikkat çekti. “Anılar eski Kayseri” isimli bir hesap da sosyal medya üzerinden fotoğrafı paylayarak, Milletvekili Baki Ersoy’u etiketledi ve şu çağrıyı yaptı: “Şimdi aşağıdaki resme iyi bakın, daha dün onun fotoğrafını çekmek için birbirini ezenler, vekili, bakanı,gazetecisi,televizyoncusu neredeler. Büyük bir acının ardından kaderin cilvesiyle babasının kucağında annesiz kalmanın ve bu hayatın ağır yükünü sırtlayacağının farkında olmadan yeni hayata sessizce yola çıkan Ayda bebeğin bu görüntüsü reklamlar bitti dedirtti bana.. Birde çıplak ayaklarıyla baba kucağındaki bu görüntüsü eğer annesi hayatta olsa canından sakındığı yavrusunu çorapsız bir halde çıkarır mıydı dışarı.. Herkes alacağını aldı Köftecisi de oyuncakçısı da. Kader ağlarını ördü derler ya ördü sahidenve çaresizliğe koşar adım. Evleri de yok kim bilir nereye gittiler...”

“GEREĞİ YAPILACAK İNŞALLAH”

Sosyal medyadan etiketlenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili  Baki Ersoy da bu paylaşıma yanıt vererek, “Gereği yapılacaktır inşallah” cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BABA İLE TELEFONDA KONUŞMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 3 Kasım’da, İzmir’deki depremde enkaz altından 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in babası Uğur Gezgin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve durumu hakkında bilgi almıştı. Erdoğan, “Biz her türlü desteğimizle yanınızdayız, sizi yalnız komayız, merak etmeyin” ifadelerini kullanmıştı.