'YUMUŞAK YUMUŞAK GEÇİRİYORSUNUZ' TEPKİSİ!

 'YUMUŞAK YUMUŞAK GEÇİRİYORSUNUZ' TEPKİSİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yücel: Kayseri’de ne doymaz bir benzinlik ihtiyacı varmış?

Palancıoğlu: Benim önceden tek arabam vardı, bazılarının iki oldu, üç oldu.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, kentte yeni akaryakıt istasyonu açılmasına yönelik planlar nedeniyle karşı karşıya geldi.

“PARK ALANI AKARYAKIT İSTASYONUNA ÇEVRİLDİ, NE DOYMAZ BİR BENZİNLİK İHTİYACI VARMIŞ!”

Germir, Yıldırım Beyazıt Bölgesi’nde kanal boyundaki parkın 900 metre ileriye taşındığını ve daha önce park alanı olarak belirlenen alanın akaryakıt istasyonuna çevrilmesine tepki gösteren Yücel, “Yeşil alan önemli” dedi ve ekledi: “Belediyenin kaynak ihtiyacı var ve kaynak aranıyor. Kayseri’de ne doymaz benzinliğe talep gösteriyor. Bu kadar benzinlik ihtiyacı nasıl hasıl oluyor? Her köşede bir benzinliğe ihtiyaç varsa akaryakıt istasyonları sahipleri feryat etsin. Daha önce park alanı olarak kamulaştırılan bu alan içine benzilik, akaryakıt istasyonu oluşturulmuş.  Parkta 1 km uzaktaki bir alana götürülmüş. Yeşil alanın kıymetini belediyeler bizden daha iyi biliyor. Memduh Bey de hep yeşil alan daha kıymetli der” yönünde ifadeler kullandı. Yücel, ayrıca “Bizim amacımız Kayseri’de sizlere katkı sağlamak. Doğruların yanında olmak, yanlışları  da dile getirmek” dedi.

“BENİM ÖNCEDEN TEK ARABAM VARDI. BAZILARININ İKİ OLDU ÜÇ OLDU”

İYİ Partili Kazım Yücel’in bu yöndeki eleştirilerine yanıt veren Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise nüfus ve araş artışına dikkat çekerek, “Nüfus artışı ile birlikte nasıl cami, okul yapıyorsak benzin istasyonu da ihtiyaç varsa yapıyoruz. İhtiyaç olan yerlere park olduğu gibi, benzin istasyonu da yapıyoruz. 58 günde 58 mahalleye 58 park diye yola çıktık. Bugün 80’in üzerinde park yaptık. Parklar konusunda çok hassasız. Hepimiz arabaya biniyoruz. Benim önceden tek arabam vardı. Bazılarının iki oldu üç oldu. Burası kanal boyu.  Sivas Caddesi ile Hulusi Akar’ı birbirine bağlayan hat. Şu anda  bölgede 54 gecekonduyu kamulaştırdık. 15 Milyon TL para harcadık. Gidiş, geliş yolunu yapıyoruz. Yaklaşık 3-4 km bisiklet yolu yapıyoruz. Güzelleştirmenin mücadelesini veriyoruz. Buradaki kaldırdığımız  park havaya uçmuyor. Başka alanda 900 metre ilerde park olarak korunuyor. Vatandaşı rahatsız edecek bir durum yok. Gönül rahatlığı ile arkadaşlarımızın planlamayı yapmasında mahsur görmüyorum” diye konuştu.

TANSİYONUN YÜKSELDİĞİ ANLAR! “BU İŞİN İÇİNE KAYNATILMIŞ”

Meclis’te yine gündemin 4. maddesinde yer alan, Melikgazi Beledisi’nden gelen taleplerle ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi esnasında tansiyon yükseldi. Yücel, Eskişehir Gecekondu önleme bölgesini ilgilendiren bir madde ile ilgili söz aldı ve gündem maddelerinin arasında gizlenmiş bazı konuların olduğunu savundu. Yücel, “Bu işin içine kaynatılmış. Bu gündem maddesini incelerken, kendi kendime bu karşımdaki Adalet ve Kalkınma Partisi biraz dikkatli ol dedim. Hassasiyet gösterdim. Bu alanın tescili ile ilgili nasıl yapıldı merak ediyorum. Burası gecekondu önleme bölgesi.  Eskişehir Bağlarının orası A2 yapılaşmaya müsaade edilmiş, şimdi de B2 talebi var. 5 metre siz orda hata yapmışsınız, bu gizlenmiş” ifadelerini kullandı.

“CÜMLE İÇERİSİNDE YUMUŞAK YUMUŞAK GEÇİRİYORSUN”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel’in konuşması sırasında araya giren Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yücel’in yaptığı bazı açıklamalara tepki göstererek, “Cümle içerisinde yumuşak yumuşak geçiriyorsun. Burada bir durum var, bunu da gizliyorsunuz diyorsun. Hata falan değil, bazen tescille ilgili eksikler olabilir. El altından geçirdiğimiz gibi bir şey söylüyorsun.  Dereyi plana işliyoruz, kişisel rant getirecek bir durum yok. Dereyi planı işlemekle ilgili konu ve rant getirecek bir şey yok. Bildiğiniz bir şey varsa değerlendirilelim. Basit bir konu şaşırıyorum” dedi.

“HER KONUYU BASİTE ALMAYIN”

Yücel de Palancıoğlu’na yanıt vererek, “Sizin rutin dediğiniz konuların içinden başka şeyler de çıkıyor. Her konuya neden basit bakalım? Siz de her konuyu basite almayın” ifadelerini kullandı.