Yolunda ölmeye hazırız Paşam!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Atatürk'ün 'Heyet-İ Temsiliye Reisi' olarak Kayseri'ye gelişinin 101. Yılı nedeniyle yaptığı açıklama yaptı.

Yolunda ölmeye hazırız Paşam!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Atatürk’ün “Heyet-İ Temsiliye Reisi” olarak Kayseri’ye gelişinin 101. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kadim Şehrimiz Kayseri’ye gelişinin 101. Yılını kutladığımız bu yılda şehrimizi toplamda 5 defa ziyaret ederek şeref veren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bugünün vesilesi ile sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.
“YOLUNDA ÖLMEYE HAZIRIZ PAŞAM”
 Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Heyet-i Temsiliye Reisi Mustafa Kemal Paşa ve Heyet üyeleri 19 Aralık 1919’da Kayserimize geldiğinde Kayseri halkı tarafından “Yolunda ölmeye hazırız Paşam” sözleri ile karşılanmışlardır. Ne söylenen bu sözler sadece laf olsun diye söylenmiştir ne de aradan geçen yıllar Kayserililerin Atasına duyduğu sevgiyi azaltmıştır. Tarihe geçen insanlar ya yaptıkları büyük zulümlerle ya da büyük zaferleri ile anılırlar. Türk milletinin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bizim için değil askeri dehası, ileri görüşlülüğü ve geriye bıraktığı birçok eserinden de anlaşılabileceği gibi sahip olduğu bilgi birikimiyle tüm dünyanın saygı duyduğu bir liderdir. Ne büyük bir şereftir ki halkımızın damarlarında aynı kanı taşımaktan gurur duyacağı, karanlıklara karşı ışığıyla aydınlanabileceği büyük bir lideri olmuştur. Ve ne büyük bir şereftir ki bu büyük lider 5 kez ziyaret ederek güzel şehrimiz Kayseri’yi onurlandırmıştır. 1919 yılında gerçekleşen ilk ziyaretten memnun kalan Heyet-i Temsiliye üyeleri namına Kayseri halkına Mustafa Kemal imzalı "Anadolu Ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti Heyeti Temsiliye' Sinin Kayseri Ahalii Mühteremesine Beyannamesi” bırakılmıştır. Bırakılan bu beyanname Aralık ayının soğuğunda coşkuyla Paşasını bekleyen Kayseri halkının atadan evladına kalan, gurur duyduğu bir belgedir. 101 yıl önce halkımız Atasının peşinden gitmekte bir an bile tereddüt etmemiştir. O gün olduğu gibi bugünde Kayseri halkı bağımsızlığı ve vatanı için tereddüt etmeden canını ortaya koyacak maddi ve manevi değerlere sahiptir.  İlk ziyaretini Heyet-i Temsiliye Reisi olarak gerçekleştiren Ulu Önderimizin şehrimize yaptığı diğer ziyaretleri ise Cumhurbaşkanı sıfatıyla olmuştur. Atamızın her ziyareti halkımızda ilk ziyareti gibi sevgi ve coşku dolu karşılık bulmuştur. Kadim Şehrimiz Kayseri’ye gelişinin 101. Yılını kutladığımız bu yılda şehrimizi toplamda 5 defa ziyaret ederek şeref veren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bugünün vesilesi ile sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.