2019 YILINDA İKİ KATI FAİZ ÖDEYEN KOCASİNAN BELEDİYESİ'NDEN SAVUNMA: ÖNGÖREMEDİK!

2019 YILINDA İKİ KATI FAİZ ÖDEYEN KOCASİNAN BELEDİYESİ'NDEN SAVUNMA: ÖNGÖREMEDİK!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısında faiz giderleri akıllarda soru işaretleri bıraktı. Belediyenin 2019 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabı, toplantıda görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan 2019 mali yılı kesin gider hesabında yer alan bazı rakamlar düşündürdü. Hazırlanan hesap tablosunda faiz giderleri bütçede 6.102.000,00 olarak belirtilirken, bu rakam gerçekleşme tablosunda ise 12.121.979,23 olarak yer aldı. Yani ortaya çıkan 2 katlık faiz gideri dikkat çekti. Konu ile ilgili olarak bilgi veren İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi  Avukat Muharrem Yiğen, konuyu kendisinin de Temuzu ayı Meclisinde gündeme getirdiğini söyledi.

Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantısında bir yıllık faiz ödemesinin bütçeye 6 milyon TL civarında yazıldığını, ancak 12 milyonun üzerinde gerçekleşen faiz giderinin ortaya çıktığı dile getiren Yiğen, “Bu hesap hatası mı? Bir yanlışlık mı yapıldı? Neden bu kadar faiz ödemesi var? İki katı bir gerçekleşme olabilir mi? gibi soruları kamu adına sorduk, takipçisi olduk. Ancak düşündüren duruma yine düşündüren bir cevap aldık. Orada durum belediye bürokratlarına da soruldu ve bu konuda ‘Öngöremedik’ şeklinde bir cevap verildi. Gerçekten sözün bittiği yer. Ne demek öngöremedik? Bu milletin bütçesini kullananların böyle bir lüksü olabilir mi? Sonra bu durum karşısında Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, istediğimiz ihaleleri yapamadık, alamadık, satamadık gibi bir şeyler söyledi. Yani anladığımız kadarıyla ülke ekonomisinden sanki kendisi de dert yandı. Gerçek şu ki faize giden miktarın gerçekleşen bütçece iki katı olması ve bu durumun ‘öngöremedik’ diye cevaplandırılması sorgulanması gereken bir konu. Biz de bunun ve bu gibi durumların millet adına gücümüz yettiğince takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bütçede yetimin hakkı, vatandaşın emeği var” diye konuştu.

İŞTE KOCASİNAN BELEDİYESİ'NİN 2019 MALİ YILI GİDER KESİN HESABI

 

İYİ Parti Kocasinan Bediye Meclis Üyesi Muharrem Yiğen, faiz giderinin iki kat artışına "Öngöremedik" cevabı verildiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.