20 Yılda yapılacakları 4 yılda yapan tek isimdir!

20 Yılda yapılacakları 4 yılda yapan tek isimdir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Kayseri’de 20 yıldır yapılmayanları 4 yılda yaptık, diyecek bir kişi varsa, bu şehirde o da OSB Başkanı Tahir Nursaçan’dır.  Yol konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’tir” ifadeleri ile dikkat çekti.

Diğer yandan Milletvekili Baki Ersoy, yine Kayseri ile ilgili yaptığı bir çalışmayı da anlattı. Tüm Bakanlıklara Kayseri’ye 2019 yılında yapılacak yatırımlar konusunda başvuruda bulunduklarını ve bilgi istediklerini anlatan Ersoy, “Ne yazık ki pek bir şey görünmüyor” dedi. Ersoy, OSB’deki seçim nedeniyle, yanlış anlaşılmaması için genel kurul sonrasına bıraktıkları önemli bir projeyi de hayata geçirmek için harekete geçeceklerini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) seçimlerine sayılı günler kala hareketli günler yaşanıyor. Başkanlığa aday olan isimlerin karşılıklı açıklamaları gündemdeki yerini korurken Milliyetçi Hareket  Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, çarpıcı açıklamalar yaptı.

1 Mart’ta yapılacak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Genel Kuruluna yönelik yaptığı köylü-yerli göndermesi ile gündeme gelen MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Kayseri’de durum iç açıcı değil.  Bazıları biz bunu söyleyince yanlış anlıyor ama bunlar konuşmamız lazım. Hala yerli-köylü ayrımı yapılıyor. Hala bu konuda kısır döngü var. Oturup düşünmemiz lazım. Yerli-köylü ayrımı yapanlara bu işleri bırakmalıdır. Ama yanlış anlaşılsa da biz bunları söylemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

KÜRTÜNCÜ’YE SESLENDİ: DÖNSÜN ETRAFINA BAKSIN, ÖZHASEKİ’YE ELİTAŞ’A SORSUN

OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ı desteklediğini açıklayan Ersoy, diğer aday Ahmet Hilmi Kürtüncü’nün yaptığı bazı açıklamalara da tepki göstererek, “Biz çalışanın, üretenin yanındayız. Tahir Nursaçan’ın tarafındayım. Bu konuda bizi eleştirenler dönsün etrafına baksın.  Ben kendisini mağdur ettiysem, dönsün kendi etrafına baksın, asıl mağduriyeti görecektir.  Diğer vekillere Sayın Elitaş’a, Sayın Özhaseki’ye sorsun.  Biz siyaset  yapmıyoruz, hizmetleri görüyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer yandan Ersoy, yine Kayseri ile ilgili yaptığı bir çalışmayı da anlattı. Tüm Bakanlıklara Kayseri’ye 2019 yılında yapılacak yatırımlar konusunda başvuruda bulunduklarını ve bilgi istediklerini anlatan Ersoy, “Ne yazık ki pek bir şey görünmüyor” dedi.

Ersoy, OSB’ye yönelik önemli bir proje hazırladıklarını ancak OSB’deki seçimler nedeniyle yanlış anlaşılabileceğini de ifade ederek, “Bu projemizi seçim sonrasına bıraktık. Seçimden sonra OSB’yi ziyaret edip, detayları anlatacağız” diye konuştu.

“TÜM BAKANLIKLARA YAZI YAZDIK, KAYSERİ’YE NE YAPILACAK? CEVAP İSTEDİK, AMA BİR ŞEY GÖRÜNMÜYOR”

Ersoy, şunları söyledi, “Tüm Bakanlıklara 2019 yılı için Kayseri’ye  yatırım programlarını sorduk.  Bu konuda Kayseri’ye nelerin yapılacağı konusunda resmi yazı ile başvurduk ve cevaplar da gelmeye başladı. 2-3 Bakanlık kaldı. Sonra oturup hepsini kamuoyuna basın toplantısı düzenleyerek anlatacağız. Şu an için pek bir şey de görünmüyor. Kayseri için oturup bunları, konuşmamız lazım. Projeler geliştirip, Kayseri için neler yapabiliriz konuşmamız gerekiyor.  Ben OSB’ye gidip bir projemiz vardı, bunları anlatacaktım. Kayseri’de sanayiyi geliştirmeye yönelik bir çalışmamız vardı. Ancak seçim olduğu için yanlış anlaşılır diye bunu 1 Mart yani OSB seçimleri sonrasına bıraktım. Seçim sonrası gidip sanayicilerimize o projemizi anlatacağız. Kayseri için önemli bir proje. Sanayiye yeni soluk kazandıracak bir proje.”

ÇELİK VE NURSAÇAN İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN  AÇIKLAMA

OSB seçimlerinde yeniden aday olan Mevcut Başkan Tahir Nursaçan’a açık destek de veren Ersoy, bu konuda düşündüren bir açıklamada yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sık sık kullandığı, “20 yılda Kayseri’de yapılmayan projeleri 4 yılda yaptık” açıklamasını akıllara getiren Ersoy, “Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 yıldır yapılmayanlar yapıldı. Yani, şu an 20 yıldır yapılmayanları 4 yılda yaptık diyecek bir kişi varsa bu şehir de, O da OSB Başkanı Tahir Nursaçan’dır. Yol konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’dir. O da haklıdır” dedi. Haber: Cafer ZENGİN