4 yıl hapis cezası alan sahte polis tutuklandı

4 yıl hapis cezası alan sahte polis tutuklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 62 yaşındaki kadını telefon ile arayıp, kendisini polis olarak tanıttığı ve 41 bin TL’sini dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve 4 yıl hapse çarptırılan sanık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Şanlıurfa’da ikamet eden 33 yaşındaki tutuksuz sanık H.B. Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır bulunurken, 62 yaşındaki mağdur kadın P.U. ise duruşmaya katılmadı.

SEGBİS ile savunma yapan sanık H.B., "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben hiç Kayseri’ye gelmedim. Mağdur ile de hiç karşılaşmadım" dedi.

Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, 1 Kasım 2016’da Melikgazi ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’nde ikamet eden 62 yaşındaki P.U.’yu ev telefonu ile arayan H.B., kendisini polis olarak tanıttı. İddiaya göre, bankadan 27 bin TL kredi çeken kadın, evinde bulunan 14 bin TL değerindeki altınlar ile birlikte toplam 41 bin TL parayı H.B.’ye verdi. Şanlıurfa’ya giden H.B., daha sonra Kayseri’ye geldiği sırada polis ekipleri tarafından yakalandı. Savcı mütalaasında, sanığın suçu işlediği kanaati oluştuğu gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık H.B.’ye ’nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 4 yıl hapis, 40 bin TL adli para cezası verdi. Mahkeme, tutuksuz sanığın tutuklanmasına hükmetti.