Yer Kayseri...Konu...

Yer Kayseri...Konu...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de Cumhuriyet Meydan’ında bonzai kullandığı öne sürülen genç yarı baygın haldeki görüntüsü ile dikkat çekti. Genci gören vatandaşlar seferber oldu. Diğer yandan olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin gençle ilgilenmek yerine basının görüntü almasını engellemeye çalışınca, yarı baygın haldeki gencin kaçması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Cumhuriyet Meydan’ı Tarihi Kayseri Kalesi önü uyuşturucu madde bonzai dramına sahne oldu. Kale önünde bir gencin kaldırıma yüzü koyun yattığını gören vatandaşlar genç için seferber oldu. Hareketsiz halde yatan genci konuşturmaya çalışan bir vatandaş, genci uyandırmaya çalışarak, “Beni duyuyor musun. Hastalığın var mı? Ne yaptın sen ilaç mı için? Telefonun var mı? Ailene haber verelim” diye sordu. Yarı baygın haldeki genç ise “Yok, ayağımı burktum” yanıtını verdi.

VATANDAŞLAR BAYGIN YATAN GENÇ İÇİN SEFERBER OLDU

Daha sonra çevredeki bazı vatandaşlar, genci kaldırımdan alarak yeşil alana taşıdı ve 112 sağlık ekiplerine haber verildi. Bu sırada gencin yüzüne su döken vatandaşlar, uyanması için çaba harcadı. Aynı zamanda gence ait olduğu belirtilen sürücü kursu kitabı da yastık olarak kullanıldı.

Olay yerine gelen 112 ekibinden kadın görevli gence seslenerek, “Gel hadi bakalım bir yüzümüzü yıkayalım. Hadi yüzünü yıka” dedi ve ardından yarı baygın haldeki genci uyandırmak için kafasından aşağı su döktü.

“NE İÇTİN, BONZAİ Mİ İÇTİN?”

Ardından gence müdahale eden sağlık görevlisi, “Ne içtin?” diye sordu. Genç ise “Bir şey içmedim”  yanıtını verirken, sağlık görevlisi bir kez daha “Bir şey içmediysen nasıl bu hale geldin?  Bonzai mi içtin, ne içtin? Sigara mı içtin?” diye sorular yöneltti.

İŞİNİ YAPACAĞINA BASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞINCA GENÇ O SIRADA UZAKLAŞTI

Kadın sağlık görevlisi daha sonra baygın genci bırakarak görüntü almaya çalışan basını engellemeye çalışması ve “Ne çekiyorsun” demesi dikkat çekti. Sağlık görevlisi basına müdahale ederken, bu sırada gencin hareketlenip, kaçtığı görüldü. Bu sırada ambulansın şoförü “Tamamda bizle alakası yok” derken kadın sağlık görevlisi bu kez “Tamamda kaçıyor, başına bir şey gelir, gel buraya gel. Şimdi araba falan çarpar” diye gencin arkasından bağırdı. Ancak genç uzaklaşınca, 112 ekibi de alandan ayrıldı.

AMBULANS ŞOFÖRÜ: “SEN BU HABERİ YAYINLA YAPACAĞIMI BİLİYORUM”

Bu sırada ambulans şoförünün de görüntü alan basın mensubuna,  olay sonrasında araçla ilerlerken “Sen bu görüntüleri yayınla ben sana yapacağımı biliyorum” yönünde ifadeler kullanması da akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN