Akgün: Vatandaşımızın Karanlığa Mahkum Edilmesine Sessiz Kalamayız

Akgün: Vatandaşımızın Karanlığa Mahkum Edilmesine Sessiz Kalamayız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Mehmet Akgün, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Melikgazi İlçe Başkanı AKGÜN ‘’ Dünya ve ülkemizde etkisini hız kesmeden sürdüren pandemi’nin şehrimizde de olumsuz etkisi, hem sağlık hem de ekonomik alanda gözle görülür bir şekilde artarak devam etmekte ‘’ dedi.Sonrası sözlerine devam eden Akgün  ‘’ Özellikle ekonomik alanda esnafımızın iş gücü kaybına bağlı olarak maddi zarar görmesi, arttan borçlarını ödeyememesi ve neticesindeyse çalışanların işten çıkartılması, bunlarda yetmiyormuş gibi hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerin yetersiz kalması;esnafımızı, çalışanlarını ve ailelerini kendi kaderleriyle baş başa bırakmaktan başka hiçbir işe yaramadı’’ dedi.

Hatta mevcut iktidarın vatandaşa kredi paketleri açıklaması, bunu da kamu spotlarıyla güzel bir iş başarmış gibi reklam malzemesi yaparak algı yönetmeye çalışmalarını trajikomik bulan Akgün ‘’ İktidar vatandaşın geleceğini bankalara ipotek etmekle kalmadı üstüne üstlük insanları faize teşvik ederek onları günaha bulaştırdı’’ diyerek yetkilileri eleştirdi.

Daha sonra Akgün ‘’Ödenemeyen ev ve iş yeri kiraları, ötelenmiş vergi ve faturalar,mevcut düzeni korumak için alınan krediler, geçimi sağlayıp eve ekmek götürmek için bakkala, kasaba olan ve akla gelebilecek tüm borçlar; vatandaşımızın huzurunu bozup onları kaygılandırmakla kalmayıp, onların ruh sağlığını da alt üst etmekte buda yetmezmiş gibi insanlarımızı cinnete ya da gayri ahlaki şeylere sürüklemekte ‘’ dedi.

Ayrıca;  sosyo kültürel alandaki çalışmalarıyla da tanınanAkgün sözlerini ‘’ Özellikle pandemi boyunca bizler sahada, şehrin yöneticileriyse kamera karşısında hizmet etti. Onlar işin vitrin kısmında reklam yaparken, bizler gönüllü bir şekilde kendi imkanlarımızla kapı kapı gezip, vatandaşlarımızın sorunlarına talip olduk. İnsanların dertlerini dinledik maddi ve manevi çözüm üretmeye çalıştık. Bugünse yetkililerin görmezden geldiği halkımız,sanki iktidar partisiymişiz gibi bizleri arayarak  ‘’ Bizlere çalışmadan, aç susuz evde kal dediler ve yardımlar kime gitti bilemedik.Şimdiyse elektriğimizi keserek bizleri karanlığa mahkum ediyorlar, onlar rahatça koltuklarında otururken bizler ne yapacağımızı şaşırdık, ne olur sesimiz olun ‘’ diye feryat etmekteler ve bu bizi çok üzmekte. Gelinen bu noktada yetkililere muhalefet değil çözüm ortağı olmak istiyoruz. Bu vesileyle de, kendilerine vatandaşlarımızı temsilen bir ricada bulunmak istiyorum ‘’Sıkıntıda olan ve artık yeter diyen vatandaşımızın sorunlarına bir çözüm bulun ya da en azından onların elektrik, su vb. borçlarını kesintiye uğratmayacak şekilde bir formül üretin. Yoksa bizlerde paralel yaftası yemeyi göze alıp,en azından kendi ilçemizde‘’ Askıda Fatura ‘’ sosyal sorumluluk projesini başlatacağız ‘’diyerek sözlerini tamamladı.