YAZIKLAR OLSUN!

YAZIKLAR OLSUN!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınarbaşı İlçesinde pancar tarlaları açılan baraj kapakları nedeniyle sular altında kaldı. Çiftçiler bu duruma isyan etti. “Tarlalarımız sular altında kaldı, yazıklar olsun size.İşte Türk çiftçisinin hali bu” diyerek Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğüne tepki gösteren çiftçiler, “Çiftçiye her sene bunu yapmak zorunda mısınız?” diye sordu.

 Diğer yandan haber merkezimize konuşan Pınarbaşı Ziraat Odası Başkanı Mesut Mucuk ise her yıl benzer bir durumun ortaya çıktığını ve o bölgedeki çiftçilerin zarar gördüğünü belirterek, “Konunun takipçisiyiz. Çarşamba günü DSİ tarafından drenaj ve temizleme çalışması yapılacak, mağduriyet giderilecek. Özellikle o civardaki vatandaşlar her yıl bu sorunu yaşamasınlar diye de set çekilecek” dedi.

 

 

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Saçlı ve Kavlaklar Mahalleleri’nde pancar tarlaları sular altında kaldı. Bu durum bölgedeki çiftçilerin tepkilerini de beraberinde getirdi. Bahçecik Barajı’ndan bırakılan suyun kanallardan taşması sonucu civarda bulunan tarlalar adeta göl oldu.

“İŞTE ÇİFTÇİNİN HALİ BU…”

 Pancar sökümü yapan üreticiler mağdur oldu. Çiftçilerden Galip Metin, DSİ yetkililerine tepki göstererek, “Suyu bıraktılar işte çiftçinin hali bu” dedi. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden de tepkisini dille getiren Metin, “Suyun girmediği hiçbir yer kalmadı. Güya suyu kapatacaklardır. Bir gün sonra daha fazla açtılar. Tarlalar sular altında kaldı. Yazıklar olsun size. Çiftçiye bunu yapmak zorunda mısınız? İlk olduğunda barajda görevli işçinin üzerine attılar, şimdi kimin üzerine atacaklar? Kim yaptırdı bunu? Türk çiftçisinin hali bu. Sen çalış, çabala bir şeyler yap ortaya çıkar, sökülmüş pancarların üzerine su koydular. Makinemiz olduğu halde makinemizle sökemedik, işçiyle söktük. İşçiler de kaçtı. Pancarı bekleriz, ama sökeceğimiz pancar da sular altında kaldı. Yazıklar olsun, başka bir şet de demiyorum. 15-20 gün önce de aynı tantanayı çaldık. Barajı milletin üzerine suyu koymak için mi yaptınız?”  ifadelerini kullandı.

“MAĞDURİYET GİDERİLECEK, ÇEVREYE BENT YAPILACAK”

Diğer yandan yaşanan mağduriyetle ilgili olarak haber merkezimize bilgi veren Pınarbaşı Ziraat Odası Başkanı Mesut Mucuk, ise konunun takipçisi olduklarını belirterek, ilgili birimlerle görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Her yıl bölgede benzer sorunun yaşandığını ve kalıcı önlem alınması gerektiğini belirten Mucuk, “O civarda yani baraj kanallarının hemen yanında dere yatağına yakın iki vatandaşımızın tarlası var. Bu her yıl yaşanıyor. Son olayın ardından da biz DSİ yetkilileri ile görüştük. Bahçecik Barajı’nda su aşağıda bulunan elektrik santralleri nedeniyle fazla bırakılmış ve bu nedenle de taşan sularla birlikte tarlalar sular altında kalmış. Yetkililer mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.  Çarşamba günü temizleme, drenaj gibi çalışmalar yapılacak. O bölgede benzer sorun yaşanmasın diye de set çekilecek.  DSİ Bölge Müdürlüğümüz bu konuda gerekli çalışmayı yapacak. Bu konuda bize bilgi verildi. İnşallah bir daha böyle mağduriyetler yaşanmayacak. Üreticilerimiz zaten zor şartlarda mücadele veriyor. Biz de elimizde gelen desteği her zaman veriyoruz” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN