Osman ÇİFTCİ

Ve OSB'de seçim

Osman ÇİFTCİ

Bir önceki yazımda Kayseri OSB’de seçim için istifaların olacağına ilişkin duyumlarımı ve seçim süreciyle ilgili kanaatimi kaleme almıştım.

Görevden uzaklaştırılan OSB Başkanvekili Süleyman Sarptaş’ın ardından Tahir Nursaçan ile birlikte seçilen hali hazırdaki yönetim kurulu üyeleri de toplu halde görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. 

Tahir Nursaçan dışında kim var kim yok herkes istifa etti…

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Yibur, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Katırcıgil, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Andaç, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Hacıbey Emre Erkahyaoğlu, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Mehmet Beydilli, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Hasan Elcuman, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Levent Somtaş, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Ali İstanbulluoğlu, Kayseri OSB Denetim Kurulu Yedek Üyesi İsmail Işık, Kayseri OSB Denetim Kurulu Yedek Üyesi Selçuk Sancak… 

Yalnızca Tahir Nursaçan istifa etmedi. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi yol arkadaşlarının istifasına razı değildi…

Seçimle işbaşına gelen başkanın siyasi etkiyle, yargı kararıyla, şu sebeple, bu sebeple görevden uzaklaştırılması sonrasında sürüncemede kalan yönetim sürecinde OSB ile ilgili önemli kararlar alınamamasının bir sonucu olarak aslında seçim zaruri hale gelmişti.

Tahir Nursaçan açısından üzücü bir durum ama OSB’nin önünü açacak olması nedeniyle ekip arkadaşlarının feragat gösterdiğini düşünüyorum.

Nursaçan’ın istifa etmemesi tavırlı ve dik duruş sembolü olarak kalır ama ekip arkadaşlarının istifası da OSB’nin önünü açma hamlesi olarak kalır.

Yargı kararının da lehine sonuçlanmasıyla birlikte Tahir Nursaçan’ın onore edileceği günler de gelecektir.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bu istifalardan sonra Kayseri OSB yönetimsiz kaldı, biran evvel kayyum atanması bekleniyor.

Sağlam kaynaklardan edindiğim bilgilere göre süreç şöyle işleyecek;

Bakanlık istifaların ardından kayyum olarak bir isim görevlendirecek…

Bu isim Bakanlık’tan bir isim de olabilir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı da olabilir.

Kayyum olarak Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ya da Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi’ye görev verilebilir diye konuşulduğunu da duydum ama ihtimal vermiyorum.

Bakanlığın tebligatından 15 gün sonrasında da Kayseri Organize Sanayi Bölgesi seçimleri yapılacak.

Yunus İmamoğlu başkan adaylığına namzet gibi görünüyor.

Başka aday çıkar mı, tek liste mi olur ne olur bunu zaman gösterecek.

Kayseri OSB’nin bütün tartışmaları geride bırakacak bir süreç yaşamasını, seçim için alınan istifa kararının OSB’nin önünü açmasını diliyorum.

Ellerin OSB’leri hızla büyürken ve güncellenirken bizim OSB’nin de artık sükunete ermesi lazım.

Yazarın Diğer Yazıları