MUSTAFA AYDOĞAN

YETMEZ Mİ?

MUSTAFA AYDOĞAN

Yeniçağ Gazetesine açıklamalarda bulunan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert tepki göstererek Erdoğan’ın daha önce açtığı davayı hatırlatarak, “Şehit anasına dava açıyorsa, şehidin neyini düşünecek ki? Eğer bu ülke kan ağlıyorsa istifa edeceksiniz” diyor. “Gülerek benim ciğerimin közüne odun atmayın, hançer sokmayın” diye de sözlerini sürdürüyor.

İŞTE NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN AKBABA’NIN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

 ‘Ölen ölsün, kalan sağlar bizimdir’ diyor. Acıdan anlamıyorlar. Benim ciğerim yanıyor. Can yanmazsa gözden yaş çıkmaz. Benim içim yanıyor ki benim gözümden yaş çıkıyor. Şehidin anasına dava açıyorsa, şehidin neyini düşünecek ki. Tabi güler. Bu Bilal değil. Öbür oğlu değil. Sülalesinden biri değil. Damat çıkıyor; ‘efendim enflasyon çok iyi, vatandaş iyi geçiniyor.’ diyor. Müslüman yalan konuşmaz. Allah’tan korkan yalan konuşmaz. Eğer bu ülke kan ağlıyorsa istifa edeceksiniz. Gülerek benim ciğerimin közüne odun atmayın, hançer sokmayın. Şehit analarının ciğerine közüne odun atmayın. Neyi gülerek anlatıyorsun? Biz mahvolmuşuz ağlaya, ağlaya. Çünkü ayrı acıları yaşıyoruz. Askerler ailelere kara haberi götürüyor. Aynı şeyleri ben de yaşadım. Nasrettin hoca misali, ağaçtan düşenin halini, ağaçtan düşen anlar.

Müslümanlıkta şehide değer veriliyor. Kur'an’da değer veriliyor. Öyle kolunu tabuta koyup nutuk atılmaz. 3-5 şehit denilmez. Araplar için bayrakları yarıya indiriyorsun. Ama şehitlerimiz olmuş, iki gündür sesin çıkmıyor. Umursamıyorsun şehitleri. Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu kadar merhametli, güçlü ordu var mı? Herkes parmakla gösteriyordu bu orduyu. Rusya geliyor tepesinden bombalıyor. İsrail alkış tutuyor. Amerika kafa tutuyor. Sahipsiz kaldı bu ordu.”

Yorumu siz değerli okuyucularıma bırakıyorum ama katılmadığım bir yer var o da; “Sahipsiz kaldı bu ordu” sözü.

Bu ordu hiçbir zaman sahipsiz değil, bu ordunun ardında 83 Milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Türk Milleti var.

Her ne kadar Araplar için Bayraklar yarıya indirilip yas ilan edilse de biz 83 Milyon Türk Milletinin içinde fırtınalar esiyor, volkanlar patlıyor. Şehitlerimiz için döktüğümüz gözyaşlarımızı içimize akıtıyor da düşmanı sevindirmek istemiyoruz. Şanlı Bayrağımızı indirmek değil, ebediyete kadar dalgalandırmak istiyoruz.

Yeter ki söz konusu vatan olsun, her acıyı yaşar, her acıya göğüs gereriz de onurumuzdan, Türklük gurur ve şuurundan asla taviz vermeyiz.

 BİLGE KAĞAN :“Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe, bil ki Türk Milleti, Türk Yurdu, Türk Devleti, Türk Töresi bozulmaz. Ey ölümsüz Türk Milleti, kendine dön! Su gibi akıttığın kanına, dağlar gibi yığdığın kemiklerine layık ol “

Biz zaten şimdiye kadar Şehitler tepesine kanımızı su gibi akıtıp, kemiklerimizi dağlar gibi yığdık. YETMEZ Mİ?

Yazarın Diğer Yazıları