MUSTAFA AYDOĞAN

NE DE OLSA İNSANIZ

MUSTAFA AYDOĞAN

Aslında her yazıma kara tablo çizmeden iyimser başlamak istiyorum, okuyucularımızın içini karartmamak için.

 Önce kendi içimizin kararmaması lazım ki başkalarının içini karartmayalım.

İnsanoğluyuz işte, duygusal bir yapımız var sürekli haberleri takip ediyoruz olumsuz şeylerden etkilenmemek için insanın biraz vurdumduymaz olması, duygu noksanlığı olması lazım.

Ben ki, birinin ağladığını görünce dayanamayıp ağlayan birisiyim, “Bana ne ki” diyecek bir yapıya da sahip değilim.

Bugünkü yazımı da kaleme almadan önce Ülkemizde yapılan, şehrimizde yapılan iyi şeylerden bahsetmek istiyordum ki; “İş bulamayan 1 çocuk babası 26 yaşındaki genç Av Tüfeği ile intihar etti” haberi karşıma çıkıncaya kadar.

Haberi okuyunca birden dağıldım, kendimi intihar eden kişinin yerine koydum, ailemi ailesinin yerine…

Bizlerin de zaman, zaman bunaldığı durumlar olmuyor mu, çaresiz kaldığımız, ne yapacağımızı şaşırdığımız zamanlar elbette oluyor.

Allah’a bin şükürler olsun aklımıza kötü şeyler geldiğinde bizim önümüzü kesen, biri frenleyen imanımız oluyor.

Yine dünyaya Müslüman bir ailenin çocuğu olarak geldiğimiz için Allah’a şükrediyoruz, bize dinimizi öğrenmemizi sağlayan anne-babamıza da arkasından dua edip Fatiha okuyoruz.

YİNE İŞSİZLİK, YİNE İNTİHAR

Belirttiğim haber konusuna gelince; Denizli’nin Çameli ilçesinde bir sağlık merkezinde çalışan 26 yaşında evli ve bir çocuk babası Osman K. işsizlik sonucu bunalıma girerek yaşamını sonlandırıyor. Bir süre iş bulmak için uğraşan ancak çabaları sonuçsuz kalan Karul av tüfeği ile kendini vurarak intihar ediyor.

Sürekli artan işsizlik rakamlarından bahsediyoruz, işsizlik sonucu bunalıma girip canına kıyanlardan bahsediyoruz, elektrik, doğalgaz faturalarını ödeyemediği için 2019 yılının 9 aylık döneminde 3 milyon 365 bin 784 kişi hakkında işlem yapıldığını belirtiyoruz ama nafile.

Ne onların sesini duyan var, ne de bizlerin…

KIZLARI HİÇ KONUŞMAYALIM

Diğer taraftan Cemaate bağlı bir dernekten akıllara durgunluk veren Üniversiteliler için skandal bir açıklama yapılıyor, hiç kimse de “Siz ne dediğinizin farkında mısınız?” diye sormuyor.

Cemaat mensubu, “"Evladımız büyüyor. Ondan bir ümidimiz vardı, bir şey bekliyorduk. Evladım bana bakacaktı, kızım bana bakacaktı. Kızları hiç konuşmayalım. Onları hiç gündeme almayalım. Şekil değişmiş, fikir değişmiş. O zaman buradan bir ders çıkartalım. Evlatlarımızı medreseye gönderelim. İyi bir şekilde hafız olsun. Ondan sonra Arapça öğrensin, fıkıh bilgilerini öğrensin. Şeriat bilgilerini öğrensin. Memleketine, anasına, babasına faydalı olsun" diyor. Artık yorumunu da siz değerli okuyucularıma bırakıyorum, her ne kadar çoğumuzun hoşuna gitmese de çünkü bu açıklama giderek çoğalan cemaatçilerin işine gelecek. YANİ NEREYE GİTTİĞİMİZ BELLİ DEĞİL, ALLAH SONUMUZU HAYIR GETİRE.

TİCARET BÖYLE YAPILIR

İyi Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel’in yaptığı paylaşımına da yer  vermek  istiyorum. Okuyun ki başkalarının sırtından nasıl para kazanılır, ticaret nasıl yapılır öğrenin.

Yücel, “Kayseri Tarım Kredi Kooperatifi sen ne iş yaparsın, sen değil misin Ziraat bankasından yüzde 18’le tarım kredisi alıp da ziraatçıya yüzde 23’le kredi veren?

Hep birlikte tarımı bitirip, sonrada ‘bu şehre hizmet ettik’ diyen koltukları kapan yandaşlar !!

Soğanı, patatesi, samani ithal eder duruma geldikse HEPİNIZİN ÇORBADA TUZU VAR, SİZLERİ UNUTMAYACAZ !!

Tarımla uğraşana uygun kredi bulun” diyor.

 İNŞALLAH BULUNUR.

Yazarın Diğer Yazıları