MUSTAFA AYDOĞAN

'KEPAZELİK'

MUSTAFA AYDOĞAN

Türkiye memur, işçi emeklileri derneği başkanı Hamdi öz, Türkiye’de emekli maaşlarının durumunu önce tek kelimeyle açıklıyor,”KEPAZELİK “

“TAM BİR KEPAZELİKTİR” diyor ve söyle devam ediyor,”Emekli Devlet güvencesindeki kurumla bir anlaşma yapmış, anlaşmada kurum çalışırken sağlığı, emekli olunca da insan gibi yaşayacak maaşı bana vermeyi taahhüt etmiş. Ben taahhütlerimi yerine getirdim Devlet güvencesindeki kurum taahhütlerini yerine getirmedi yani kurum beni dolandırdı. Aslında kurum değil beni devlet dolandırdı, sıkıntı burada bir devlet kendi vatandaşını dolandırır mı? ama bu gerçek Türkiye’de. Emekliler mucize yaratıyorlar.”

Başkanın bu açıklaması uzayıp gidiyor, her konuşmasının altına tüm emekliler hiç düşünmeden imzalarını atarlar,  bir emekli olarak bende.

Geçtiğimiz Salı günü partilerin grup toplantıları vardı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu emekliler konusuna da parmak basarak “Gelin emekli maaşlarını en az 3 Bin lira yapalım” önerisinde bulundu.

Ben şahsen güldüm, hem de ne güldüm.

İlahi Kılıçdaroğlu, EYT’liler konusunda kapıları sonuna kadar kapatan Sayın Cumhurbaşkanı ,”İskandinav ülkeleri bu yüzden battı” diyerek rest çekmedi mi? çekti. Hem de Cumhurbaşkanlığını bile gözden çıkarırcasına.

Şimdi EYT’liler konusunda yaptığı açıklamanın daha ütüsü bozulmamışken ve sıcaklığını korurken 1000 lira ve 2000 lira arasında değişen emekli maaşı alan SGK ve Bağ-Kur emeklisine, çiftçi emeklisine bu maaş artışının yapılması hayal değil, hayal ötesi olur.

4 Milyona yakın EYT’li emekli edilmezken, 11 Milyon emekliye bu maaşın verilmesinin hiç mümkünatı yok.

Emekliler Derneği Başkanı Öz’ün dediği gibi maaş Kepazeliği devam edecek.

Ülkemizin öz evladına gelince her nasıl oluyorsa soğan, sarımsak hesabı yapılıyor, “Devlet batar” deniliyor iş Cubitiye gelince para bulunuyor baraj yapıyoruz, baraj.

Cibuti nerede?  Sokaktan geçen 10 kişiye sorsak 9’u bilmez. Nerede olduğuna bakmadan önce ben de bilmiyordum. i Cibuti kuzeydoğu Afrika'da Umman Denizi'ne bağlı Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında bulunuyor. Ülkenin 314 kilometre kıyısı bulunmakla birlikte 113 kilometre Eritre ile, 337 kilometre Etiyopya ile ve 58 kilometre Somali ile (toplam 506 kilometre) sınırı vardır. Cibuti Büyük Rift Vadisi üzerinde yer alır. Nüfusu ise 942 bin 333.

Ülkemizdeki insanları doyurduk, kalanları “Atmayalım” diye başka ülkelere de yardım elimizi uzatıyoruz. Kendimizle gurur duyabiliriz. Bizler böyle hayırsever, yardımsever, vicdanlı bir Milletiz.

EYT’liler konusunda ortaya atılan hesap kitap da var. MHP de bu konudaki teklifini askıya aldı. Erdoğan’ın, EYT yasasının bütçeye 750 milyar lira ek yük getireceği ve 4 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağı iddiası ise gerçeği ne kadar yansıtıyor bir de ona bakmak lazım.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yasa çıksa da 4 milyona yakın EYT’linin tamamının emekli olamayacağına dikkat çekerek, “700 bini kadarı emekli olabilecek” diyor.

Erdursun, emeklilikte yaşa takılanların yıllık maliyetinin de iddia edildiği gibi 26 milyar lira değil, 8-10 milyar lira civarında olduğunu söylüyor.

İşin uzmanı böyle söylüyor, ben de onun yalancısıyım. İnsanlarımız artık neye, kime inanacağını şaşırdı. En iyisini, en doğrusunu bizi yönetenler bilir. FAZLA SÖZE GEREK YOK, KONU KAPANMIŞTIR.

Yazarın Diğer Yazıları