MUSTAFA AYDOĞAN

ERDOĞAN TOP'U TAÇ'A ATIYOR

MUSTAFA AYDOĞAN

Emine Bulut’un kızının gözü önünde eski eşi tarafından öldürülmesi Türkiye’de idam cezasının yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

“İdam yeniden getirilsin”

Bu çığlıkları biz daha önce de defalarca duyduk, hatta zaman, zaman biz de “İdam cezası yeniden getirildin” dedik.

Bu işler öyle demeyle olmuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da Rusya dönüşü idam cezasına değindi şöyle bir açıklama yaptı:

“O yavru ‘anne ölme’ diyor. Kan revan içinde kadıncağız.

Ondan sonra çıkıyor bazıları da insan hakları mücadelesi veriyor. "Bu nasıl böyle istenir, Avrupa'da bu yok." Avrupa'da olmazsa olmaz mı? Avrupa'da bu yok diye biz doğrudan, haktan sapacak mıyız? ABD'nin çeşitli eyaletlerinde var. Dünyanın değişik ülkelerinde var. Demek ki oluyor. Can bu kadar basit mi? "Efendim işte insan hakları bilmem nesi bunu kabullenmez." diyorlar. Kabullenmeyebilir. Biz burada bir defa insana değer nasıl verilir bunu ortaya koymamız lazım. O zaman bütün bu insan hakları savunucularına sormak lazım; hadi gidin şu savaşları durdurun bakalım durdurabiliyor musunuz? Buralarda bunca insanlar öldürülüyor durdurabiliyor musunuz? Şimdi Suriye'de sadece son günlerde 500 sivil öldürüldü. Haydi gidin durdurun. Varil bombaları atılıyor.

Arakan'da ne yaptınız? Hiç... Ben parlamento bu işin müzakere eder, tartışır, kararını verirse kesinlikle onaylarım. Vicdanım sesine de bu noktada inanıyorum.”

Önceki gün akşam Olay Türk Tv Dobra, Dobra programında konuğum olan Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş’a ,”Cumhurbaşkanımızın bu konudaki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” diye sordum.

Aldığım cevap, “Cumhurbaşkanı Topu taç’a atıyor” oldu. Ardından da “Kendisi isterse parlamentoya getirilir. Getirin demeden kim getirecek” şeklinde konuştu.

Gerçekten de dediği doğru…

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan isterse ve “getirin parlamentoya” derse bakanlar, vekiller anında kolları sıvarlar.

Yalnız Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamada bir şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Kadın cinayetlerinden bahsediyor, Suriye’de son günlerde 500 sivilin öldürüldüğünden bahsediyor, varil bombalarının atıldığından bahsediyor ancak İmralı’da beslediğimiz caniden ve teröristlerden bahsetmiyor. Evet, ben de aynen katılıyorum; “İDAM MUTLAKA GELMELİ VE İLK OLARAK DA İMRALIDAKİ BEBEK KATİLİ VE DİĞER ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ DE ASILMALI”

Sadece 2005 – 2017 yılları arasında teröre verdiğimiz Asker, Polis, Korucu şehit sayımız 2364. Gazilerimiz ve son 1,5 yılın bilançosu da hariç.

Gelin idamlara da bunca şehidimizin katillerinden başlayalım. Şehit ailelerimizin ve binlerce Gazimize bir nebze içleri soğur, yüreklerine bir nebze de olsa su serpmiş oluruz.

TOP’U TAÇ’A MI, YOKSA KALEYE Mİ ATTIĞINIZI GÖRELİM.

Yazarın Diğer Yazıları