Levent ÇİL

MEHMET ÖZET'İN ÖLÜMÜ

Levent ÇİL

Kayseri’nin sevilen isimlerinden biriydi. Daha önce tanışırdık ama 38 Kent TV’ye başladıktan sonra daha yakından görüşme imkanımız oldu. Kayseri’ye dair, yaşadığı yere dair güzel düşünceleri vardı. Kayabağ için, Kayabağ gençliği için projelerinin bazılarını hayata geçirdi. Daha da güzel düşünceleri vardı.

Başarılı bir iş adamıydı. Özellikle Emlak sektöründe yeniliklere imza atmıştı. Sektörün ilerlemesi gelişmesi için çaba harcayan, emek harcayan biriydi.  En önemlisi memleket sevdalısıydı. Memleket söz konusu olduğunda akan sular dururdu, onun için.

Dost canlısı idi.

Saygılıydı.

Sıcakkanlıydı.

Seviyeliydi.

Çocukla çocuk olur, büyükle büyük olurdu.

Çok çabuk samimiyet kurar, insanlarla kolayca yakınlaşırdı.

Dün, saldırıya uğradığını duyan yakınları hastane kapısına akın ettiğinde bunu daha iyi, daha net ve daha güzel gördük. Dostlar edinmişti. Dostları da o’nu, o an yalnız bırakmak istememişlerdi belli ki…

Daha birkaç gün önce hastanede tedavi görmüş, bazı operasyonlar geçirmişti. “Geçmiş olsun” demek için aradığımda sesi neşeli geliyordu. “Bakım yaptırdım” diyerek şaka yaparken gülmüştük.

Ama maalesef, dün hayatını kaybetti.

Gesi yolu üzerinde bulunan işyerinde silahlı saldırıya uğradı. Önce yaralandığı haberini almıştık. “İnşallah iyileşir” derken kısa zaman da kötü haberi aldık. Maalesef, genç yaşında aramızdan ayrıldı. Tabi saldırı olayından sonra tanıdığınız birini kaybetmenin üzüntüsünü en derinden hissediyorsunuz.

Bizde de öyle bir üzüntü bıraktı Özet kardeşim.

Bizde bıraktığı üzüntünün çok fazlasını kader birlikteliği yaptığı arkadaşlarında yaşattı şüphesiz. Çünkü; bir çok insanla dostluklar kurmuş, arkadaşlık etmiş ve yol yürümüştü. Bu nedenle ailesi başta olmak üzere tüm dostlarına, arkadaşlarına sabırlar diliyorum.

Allah rahmet etsin.

Yaşanan olayın ardından düşünüyorsunuz. “Bir insan başka bir insana, bir cana nasıl kıyar?” diye soruyorsunuz. Ama inanın cevap bulamıyorum. Daha birkaç gün önce konuştuğunuz biri, bir tartışma, belki de küçük bir sözün ardından başka bir insanın hayatına son veriyor. Bunu anlayamıyorum. Anlamakta zorlanıyorum.

Ama maalesef hayatımızda var bunlar.

Siz her ne kadar istemeseniz de, beklemeseniz de bu olaylar yaşanıyor ve birileri hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin bazıları sizleri derinden etkiliyor. İşte dünkü saldırı sonucu hayatını kaybeden Mehmet kardeşimin ölümü beni çok etkiledi.

Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Ailesine sabır diliyorum… Zor… Çok zor…

Yazarın Diğer Yazıları