Levent ÇİL

31 MART TARİHİ..

Levent ÇİL

Uzmanlar marketlere giden tüketiciler için uyarırlar. Derler ki, “Aç karnına alış-veriş yapmayın. Aç karnına giderseniz ihtiyacınız olmayanları da alırsınız.” Uzmanlar bu gerçeği sık sık ortaya koyarlar. Belki sizlerde deneyimlemişsinizdir.

“Nereden çıktı bu konu?” diyenler olacaktır. Açıklayalım.

Malumunuz ülkede seçim var. Bir hafta kaldı. Pazar günü sandık başına gideceğiz. Adaylar harıl harıl çalışıyor. Kimi sokaklarda, kimi ev toplantılarında. Kimi sosyal medyada. Kimileri de basında.

Adaylar hergün el sıkıyor, sarılıyor, öpüşüyorlar. Hepsinin ümidi, hepsinin beklentisi var. Herkes kazanacağını düşünüyor. Kayseri için hayırlısı ne ise o olsun. Bu dileğimi en yürekten ifade ediyorum. Kayseri halkı da seçim günü sandıklarda bu dileklerle oylarını kullanacaklar.

Ülkenin bir gerçeği de ekonomik sıkıntılar. Markete girmeye korkuyor insanlar. Temel ihtiyaçlar için bile asgari ücretin yarısını ödeyip çıkıyor insanlar. Kalanıyla da bir ay geçinecekler işte. Allah, evi olmayan ve tek bir çalışanla evini geçindirmeye çalışanın yardımcısı olsun. Hele o babanın çocuklarının.

Dediğim gibi seçim ve ekonomik sıkıntıyı yanyana getirince aklıma seçim tarihi geldi. Hani dedik ya. Aç karnına markete gitmeyin diye. İşte bu mantıkla baktığımızda AY SONU yapılacak seçimin de iktidar partisine karşı bakışı etkileyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle seçim tarihini hangi aklı evvelin planladığını merak ettim.

Çünkü; zaten insanlar ekonomik sıkıntı içerisinde yaşam mücadelesi verirken, ay sonunu zor getirirken sandık başına gidecek.

Muhtemeldir ki, oy kullanmak için girdiği sandık başında kirasını isteyen ev sahibi gelecek aklına. Zaten üç aydır geciktirdiği banka kredisi nedeniyle gelen telefonlardaki sesler gelecek aklına. Çocuklarının bir türlü alamadığı kıyafetleri gelecek. Karısının birkaç aydır ötelediği ve mutlaka alınması gereken ihtiyaç listesi gelecek aklına. Daha önce arkadaşlarından aldığı borçların ödeme gününün geldiği aklına gelecek.

Biriken doğalgaz parası gelecek…

Bu listeyi o kadar uzatabiliriz ki…

İşte bu nedenledir ki, ayın son gününe seçim tarihi almak riskli bir iştir. Tıpkı aç karnına markete gidenlerin gereksiz alış-veriş yapması gibi, ay sonunda sandığa giden seçmenin aklına da ne kadar gereksiz düşünce gelir. Benden söylemesi. Ama yinede Kayserimiz ve ğlkemiz için hayırlı olur İnşallah.

 

MUHSİN YAZICIOĞLU.

Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Ölümünün üzerinden 10 yıl geçti. İşimize geldiği gibi kullandık. Ölümünden, yaşamından, şehit olma anına kadar her şeyini işimize geldiği gibi konuştuk. Bugün bir kez daha “büyük bir siyaset adamı. Erdemli bir insandı” cümlelerini duyacağız. Ama, Barış Manço’yu anmak için harcadığımız emek ve paranın biri kadar o’nu anmayacağız.

Ne diyelim. Sağlık olsun.

Mekanın cennet olsun yiğit adam.

Bizim dürüst ve samimi siyasetçilere çok ihtiyacımız var. İnşallah sayıları artarak devam eder.

Yazarın Diğer Yazıları