Levent ÇİL

KAYSERİSPOR'UN BAŞARISI

Levent ÇİL

Kolay değil. Aslında zor bir psikoloji ile maça başlıyordu Kayserispor. Çünkü; ne olduysa Fenerbahçe ile oynanan ilk maçtan sonra olmuştu. Fenerbahçeyi evinde yenmiş ve daha sonra bir türlü kendimize gelememiştik. Kötü gidiş başlamış maalesef ümitsizliğe kapılmıştık. Hatta Ertuğrul Sağlam’ın takımla yollarını ayırmasına neden olmuştu ilk yarıda oynanan Fenerbahçe maçının ardından yaşanan gelişmeler.

Bu nedenle çok önemliydi Kayseri’de oynanacak olan Fenerbahçe maçı. Kayserispor hoca değişikliğine gitmiş. Ertuğrul hocanın hemen ardından yönetim en doğru kararı vererek Hikmet Karaman ile anlaşmıştı.

Hikmet Hoca kendinden bekleneni çok iyi yaptı. Nasıl bir yöntem izledi, nasıl bir uygulama ile yaklaştı futbolculara bilmiyorum ama takım yeni bir sürece girdi. Oyuncuların performansları arttı, takım beraberliklerle de olsa yenilgi alışkanlığını üzerinden attı.

Bazı çevrelerin başarısız olmasını beklediği Kayserispor’u, futbolcuları ve taraftarı yeniden ayağa kaldırdı. Ümitsizliğe düşenlerin ümitlerini yeşertti. Dediğim gibi, “Takım başarısız olsun. Biz gelelim” beklentisi içinde olanların beklentilerini boşa çıkardı.

Ve Cuma günü. Ligin alt sıralarında bulunan iki takım karşı karşıya geldi.

Biri Türkiye’nin üç büyüğünden Fenerbahçe, diğeri Kayserispor.

Anadolu’nun transfer yapmayan takımı.

Maç sonuçlandığında Kayserispor sahadan mutlu ayrıldı. Ligin ilk yarısında İstanbul’da yendiği Fenerbahçeyi, Kayseri’de de yenme başarısını gösterdi. Taraftar müthiş ilgiliydi maça. Futbolcular iyiydi. Maç sonu hocanın açıklamalarına baktım, kazanmak için çok akıllı bir yöntem izlemiş. Yani maçı kafasında hazırlayıp, oynamış başarılıda oldu.

Tabi galibiyet alınınca herkes mutlu olur. Olmalıdır. Belli bir cenah hariç. Onların kim olduğunuda Kayseri kamuoyu yakından biliyor.

Bu galibiyet, takıma yeni bir özgüven kazandıracaktır.

Bu galibiyet, taraftarı yeniden tribünlere çekecektir.

Bu galibiyet, bizi üst sıralara taşıyacaktır.

Bu galibiyet, bizi rahatlatacaktır.

Hikmet hocanın rehavete kapılacağını zannetmiyorum. Buna fırsat vermeyecektir. Yazının başında ifade ettiğim gibi Ertuğrul hoca ve futbolcular ilk maçın ardından bu hatayı yapmıştı. Bize pahalıya malolmuştu. Hatta kümeden düşeceğimizi dillendirmeye başlayanlar bile olmuştu. Umarım bu maçın ardından aynı süreci yaşamayız. Ben yaşayacağımızı zannetmiyorum. Ama dikkatli olmakta fayda var. Lig bu sene çok karışık ve çok ilginç sonuçlara gebe. Biz, Fenerbahçe maçını kazanarak büyük bir başarı elde ettik.

Yönetimi, hocayı ve futbolcuları kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları