Levent ÇİL

İSMAİL TAMER VE EMRAH KARAYEL…

Levent ÇİL

Başlıkta isimlerini zikrettiğim isimler Ak Parti’nin Kayseri milletvekilleri. Kayseri’ye ne faydaları var veya oluyor bilemiyorum. Çünkü, Kayseri’nin hiçbir sorunu hakkında mecliste veya başka platformlarda bir açıklamalarına tanık olmadım. Özellikle sayın İsmail Tamer, her açılışta, her törende görüntü veriyor ve orada bulunuyor. Bir bakmışınız bir kurdelanın başında elinde makas açılışta, bir bakıyorsunuz protokolle birlikte şehir hastanesinde veya bir belediye başkanı ile vatandaşın elini sıkıyor. Söylediği cümleler klişe ve ezberlenmiş cümleler… Bir kez farklı cümleler kurdu, o cümleler ise başına bela oldu. Özellikle Milliyetçi Hareket Partililer açıklamalarına sert tepki gösterdiler. Sadece MHP’liler değil, Ak Parti içerisinde de bu açıklamaları tepki çekti. Hatta konuşmaması yönünde telkinler geldiği iddia ediliyor. Sizin anlayacağınız, Kayseri milletvekilleri Kayseri için hiçbir şey yapmıyorlar. Sayın Özhaseki, Ankara adayı oldu. Kayseri artık o’nun için bitti. Arada sayın Elitaş’ı görürdük bir şey yapmamış olsa da konuşurdu, nedense o da elini Kayseri’den çekti. Taner Yıldız ise son zamanlarda kenarda. Meydan, İsmail Tamer ve İsmail Emrah Karayel’e kaldı. Hülya Nergis Atçı ise yine kayıplarda.  Anlayacağınız, vekillerimiz Kayseri ile ilgili ne yapıyor bilemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde sayın Karayel bir görüntü paylaştı. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların birebir aynı cümleler. Tabi yaptığı açıklama da ilginç. Mesela, elektrik ödemeleri ile ilgili.

Sayın Karayel yaptığı açıklamasında “Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, aylık 150 KiloWatt saate kadar elektrik tüketimlerini devlet üstlenecek. Bu kapsamda yaklaşık 2.5 milyonun üzerindeki hanede, her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak” dedi.

Yapılan açıklamalara baktığımızda ortaya çıkan tablo ilginç. Türkiye’de 2 milyon 500 bin hanenin 80 liralık kısmını devlet ödeyecek. Bu hane sayısını 80 ile çarptığımızda devletin 200 milyon lira elektrik faturası ödeyeceğini görüyoruz. Yardıma muhtaç olan ailelere yapılacak bu ödeme.

Senin, benim, o’nun parası ile seçim yatırımı yapılacak.

Tamam. Yapın ama daha faydalı çalışmalarda yapabilirsiniz.

Her ay 200 milyon lira elektrik faturası ödeyeceğinize, 200 milyon lira değerinde yatırım yaparak binlerce işçiye, yardıma muhtaç insana yardım edersiniz. Hiç değilse istihdam sağlamış olur, yardıma muhtaç olanlara gelir kapısı açmış olur tembelliğe değil, çalışmaya alıştırmış olursunuz. Türkiye’nin yatırıma muhtaç olduğu, üretime ihtiyaç duyduğu bir dönemde elektrik faturası ödemek yerine çalışması için imkan versek daha akıllıca olur.

Gelelim Kayserimizin çok değerli milletvekillerine.

Kayseri için elini taşın altına koyan, Kayseri için çırpınan maalesef göremiyoruz. Zaman zaman konuyu dile getirince tepki gösterenler oluyor ama maalesef durum bu. İktidar partisinin milletvekilleri özellikle son zamanlarda iyice kendilerini kenara çektiler.

Sebebini bilmiyoruz ama keşke sayın Erdoğan’ın belediye başkanları için uyguladığı, “Metal yorgunluğu” gerekçesini vekiller içinde kullansa. Demokrasiye ters seçilmişlerin istifa ettirilmesi ama zaten demokrasiyi çok fazla umursayan yok. Belediye başkanları da seçimle gelmişti ama kendi rızaları! İle istifa etmediler mi. Bu nedenle özellikle şehrine, partisine faydası olmayan, hatta zararı olan “metal yorgunu” vekillerinde istifasını istese sayın Cumhurbaşkanı.

Yazarın Diğer Yazıları