Yahyalı'da 2018 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı

Yahyalı'da 2018 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediyesi, 2018 yılı ilk meclis toplantısını yaptı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıda yedi gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk başkanlık ettiği mecliste, Belediye Denetim Komisyonu üyeseçimi yapıldı.Denetim komisyonuna Mehmet Baklacı, Veysel Yapıcı ve Mehmet Çopur seçildi.

Meclis toplantısında 2018 yılı içerisinde Yahyalı Belediyesi’nin yapacağı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Esat Öztürk, “2018 yılı içerisinde önemli çalışmalara belediye olarak imza atmak istiyoruz. İlçemizde mevcut doğalgaz çalışması devam ediyor. Bu yıl içerisinde çalışmalar sona erecek. İlçemiz doğalgaza kavuşmuş olacak. Çevre Bakanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürütülecek olan Kapuzbaşı Master Planının proje çalışması devam ediyor. Projeyi yakından takip ediyoruz. İlçemize bir konferans salonu yapmak için proje çalışmasınabaşladık. Kış ayları içerisinde projeyi tamamlayarak ihaleye hazır hale getireceğiz. İçerisinde konferans salonu, gösteri merkezi ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı bir merkezi ilçemize kazandırmak istiyoruz. Fevziçakmak Mahallesi kentsel dönüşüm ile ilgili proje çalışmasına başlıyoruz. 2018 yılı içerisinde yeni mini terminali ilçemizde kullanıma açmak istiyoruz. Şuan devam eden meydan projemiz, inşaallah Haziran ayı içerisinde tamamlanmış olacak. Açılışını Ramazan Ayı’ndan önce ya da sonra yapacağız. Ayrıca Kocaçay’ da suni bentler ve fıskiye ile ilgili bir firmanın proje çalışması devam ediyor. Kirazlı-Derebağ yolunu turizm yolu haline getirmek için çabalarımız olacak. Büyükşehir belediyemizle bu konuyu görüşeceğiz. Yolu daha düzenli hale getirmek istiyoruz. Kent estetiği açısından özel ve kamu binalarının ışıklandırılması ile ilgili çalışmalar yapacağız. Bu yıl içerisinde asfaltlama ve parke döşeme çalışmalarımız devam edecek. İnşaallah 2019 yılına kadar problemli yer kalmayacak. Yahyalı Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için girişimlerimiz var. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çevre düzenlemesini yapacağız. Kapalı semt pazarını 2018 yılı içerisinde ilçemize kazandırmak istiyoruz. Metruk bina yıkımı, yeni imar yollarını açmak, yerel ürün satış büfesi, okul ve cami çevre düzenlemesi, arazi yolları düzenlemesi, meslek edindirme kursları, ihata duvarı yapımı bu yıl içerisinde yapmayı planladığımız çalışmalar arasında yer alıyor” diye konuştu.