VEKİLİN KÖY BİLMECESİ!

VEKİLİN KÖY BİLMECESİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Partisinin Temmuz ayında yapılan Melikgazi ilçe Danışma Meclisi toplantısında “Köylülüğü neredeyse bitirdik. İnsanlarımızı yüzde 70’inden fazlası şehirlerde yaşıyor”” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, düşündüren bu açıklamasının ardından Kocasinan Danışma Meclisi’nde konuştu. Nergis, önceki açıklamalarının aksine bu kez başta belediye başkanları olmak üzere yerel yöneticilere seslendi ve “Kırsaldaki üreticilere destek olunması lazım. Kırsaldaki insanları kırsalda tutabilmek lazım” ifadelerini kullandı. AK Partili vekilin iki ay arayla yaptığı bu farklı yöndeki açıklamalar, akıllarda soru işaretleri bırakırken, ortaya çıkan tablo “Vekilin köy bilmecesi” dedirtti.

 AK Parti’de Kocasinan İlçe Danışma meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Milletvekili Hülya Nergis, partinin İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ile teşkilat mensupları katıldı. Partisinin Danışma Meclisi’nde salonda bulunan kalabalığa seslenen AK Parti Milletvekili Hülya Nergis, kooperatifleşmenin önemine değindi. Nergis, “Kooperatifler olsa kırsal kesimde ciddi ses getirir. Yani bu noktada yerel yöneticilere ciddi iş düşüyor. Kooperatifleşme konusunda burada belediye başkanlarımıza var, kırsaldaki üreticilere destek olunması gerekiyor. Felahiye ilçemizde belediye başkanımız kadınlara işletme açtı. Kadılar el emeklerini değerlendiriyorlar, yufka ekmeği yapıyorlar ve pazarlıyorlar. Yurt dışına bile gönderiyorlar. Üretim modellerini, iktisadi işletmeleri kurmamız gerekiyor. Kırsaldaki insanları, kırsalda tutabilmek lazım. Tarım Müdürlüklerinin ve belediyeleri işbirliği içerisinde böyle projeleri hayata geçirmeleri lazım. Birlikte iş yapma kültürünü geliştirmek lazım” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ NERGİS DAHA ÖNCE NE DEDİ?

Nergis’in bu yöndeki açıklamaları akıllara geçtiğimiz Temmuz ayında partisinin Melikgazi İlçe Danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlattı. Nergis, o toplantıda yaptığı açıklamayla akıllarda soru işaretleri bırakmış ve tartışmaları da beraberinde getirmişti.

“KÖYLÜLÜĞÜ NEREDEYSE BİTİRDİK”

AK Parti Milletvekili Hülya Nergis,  “İktidar olmak demek, her şeyden sorumlu olma makamı, çözüm üretme makamı olmak demektir. Biz 17 yılda çok şeyler yaptık. Çok şeyler yaptığımız herkesin malumu. Hiç kimsenin, muhalefetin dahi şüphesi yok. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda, ulaşımda Türkiye’yi çağ atlattık, ama hayat çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Biz 17 yıllık süreçte,  dönemde köylülüğü neredeyse bitirdik. İnsanlarımızı yüzde 70’inden fazlası şehirlerde yaşıyor.” ifadelerini kullanmıştı. AK Partili vekilin iki ay arayla yaptığı bu farklı yöndeki açıklamalarla birlikte ortaya çıkan tablo “Vekilin köy bilmecesi” dedirtti.

Haber: Cafer ZENGİN

2 AY ÖNCE NE DEMİŞTİ?

AK Parti Kayseri Milletvekilinden düşündüren açıklama: NEREDEYSE KÖYLÜLÜĞÜ BİTİRDİK!

“Biz 17 yılda çok şeyler yaptık. İnsanlarımızı yüzde 70’inden fazlası şehirlerde yaşıyor”

HABERİN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN