Ve McKİNSEY Kayseri'de

Ve McKİNSEY Kayseri'de
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na danışmanlık hizmeti verecek olan McKinsey firmasının Kayseri’ye kurulacak olan Model Fabrika’nın proje raporlama işini yaptığı ifade edildi. AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu yaptığı açıklamasında “projenin arkasında McKinsey var” derken, KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “model fabrikanın raporlama işlemini yaptılar ve işleri bitti” açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından danışman hizmeti almak için anlaşma yapılan ,ülke gündeminde tartışmalara ve eleştirileri konu olan McKinsey firmasının Kayseri’ye kurulacak olan Model Fabrika işinin de raporlamasını yaptığı ifade edildi. Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İhsan Sabuncuoğlu’nun “bu projenin arkasında McKinsey şirketi var. Biliyorsunuz Hazine ve Maliye Bakanlığına da danışmanlık hizmeti veriyor. Almanya’da 60 yıldır bu yönde proje hazırlıyorlar” açıklaması ile McKinsey firması Kayseri’de de konuşulmaya başlandı.

McKinsey firmasının Hazine ve Maliye Bakanlığı’na danışmanlık hizmeti veriyor olması Türkiye siyasetinde en çok tartışılan konular arasında yer alırken AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu’nun açıklamaları ile Kayseri gündemine de taşındı.

Türkiye’de aralarında Kayseri’nin de bulunduğu beş ilde daha kurulacak olan “Model Fabrika” ile ilgili açıklama yapan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, projenin McKinsey firması tarafından raporlandığını doğrularken, “McKinsey firması ile ilgili tartışmalara girmemek lazım. Firma proje ile ilgili gerekli raporlama çalışmalarını yapmıştır. Yaptığı çalışmalarda güzel çalışmalardır. Ancak şirketin görevi bu noktada bitmiştir. Biz Kayserimiz için önemli bir proje kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Ankara ve Bursa’da daha önce kurulmuş fabrikalarda incelemeler yaptık. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en güzel model fabrikasını Kayseri’ye kurmayı amaçlıyoruz. Bu tip tartışmalar yanlış olur” dedi.  Haber Merkezi