Ve beklenen oldu! Büyükkılıç'tan pastırma resti!

Ve beklenen oldu! Büyükkılıç'tan pastırma resti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye, “Kastamonu pastırması sizin pastırmadan daha iyi Mehmet”  dediğine yönelik iddiaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’tan beklenen cevap geldi. Büyükkılıç, bu yöndeki haberlerin ardından pastırma doğradı ve “Pastırma denince akla Kayseri, Kayseri denince de pastırma gelir” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sonrasında Kayseri ve Kastamonu arasındaki pastırma tartışması ile ilgili sessizliğini bozdu. Bir süre önce Erdoğan’a, Ankara’da Kayseri pastırması ikram eden Büyükkılıç, o ikramın ardından çıkan tartışmaların ardından pastırma çıkışı ile dikkat çekti.

“PASTIRMA DENİNCE KAYSERİ AKLA GELİR”

Büyükkılıç,, zaman zaman pastırma, sucuk ya da mantıyla ilgili farklı illerin isminin telaffuz edilmesi üzerine yaptığı açıklamada bu üç lezzetin anavatanının Kayseri olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Pastırma denince akla Kayseri, Kayseri denince de pastırma gelir” diye konuştu. Büyükkılıç, pastırma denince Kayseri’den başka bir ilin akla gelemeyeceğini ifade etti. “Pastırma Kayseri’de yenir” ifadelerini kullanan Başkan Büyükkılıç, “Pastırma Selçuklulardan bu yana Kayseri’de üretilir. Pastırma denilince başka il telaffuz edilmez. Kayseri, yüzyıllardır pastırma, sucuk ve mantıyla anılmıştır. Pastırma denince Kayseri, Kayseri denince pastırma akla gelir” dedi. Başkan Memduh Büyükkılıç, pastırma, sucuk ve mantının önemli değerlerimiz olduğunu; ancak Kayseri mutfağının bu üç değerden ibaret olmadığını da dile getirerek, “Artık biz bu değerlerimizin dışındaki lezzetleri de ön plana çıkarmaya başladık” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özhaseki`ye `Kastamonu pastırması sizin pastırmadan daha iyi Mehmet` demiş

Haberin detayları için TIKLAYIN