Vatandaş isyan etti: Koronavirüsle böyle mi mücadele edeceksiniz?

Kayseri'de Koronavirüs vakalarının arttığı bir dönemde toplu taşımada tepki toplayan görüntüler. 'Otobüslerde bir de sosyal mesafeyi koruyunuz yazıyor' diyen vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi: Ey yetkililer, öldürücü virüsle böyle mi mücadele ediyorsunuz? Vatandaşa maske, mesafe, hijyen diyenler, gelsin halk otobüslerine binsin, görsünler, maskeyi, mesafeyi, hijyeni...

Vatandaş isyan etti: Koronavirüsle böyle mi mücadele edeceksiniz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans A Grubu sınavları geçtiğimiz hafta tamamlandı.  Bugün ise Öğretmenlik ve Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapıldı.
2021 KPSS ÖABT saat 10.15'te başladı ve sabah, öğlen oturumları ile devam etti. Ancak sınav günü toplu taşımada ortaya çıkan görüntü ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Bir yanda yetkililer Koronavirüs vakalarının kentte arttığını belirterek, vatandaşları uyarırken diğer yanda ise toplu taşımada ortaya çıkan görüntü korkuttu. 
KAYSERİ’DE VAKA SAYILARI ARTIYOR
Yetkililer, Kayseri’de Koronavirüs vakalarının arttığını ve bunun yanında hastanelerde artan vakalar nedeniyle normal yatakların da pandemiye çevrildiği belirtilirken, toplu taşımada ortaya çıkan görüntüler tepki topladı. 
“GELSİNLER HALK OTOBÜSLERİNDE MASKE, MESAFE, HİJYEN GÖRSÜNLER”
Vatandaşlar, bu duruma isyan ederek, şu görüşleri dile getirdi: “Hem Koronavirüs vakaları arttı deniyor, hem de insanlar mağdur ediliyor. Sınav günü toplu taşımanın kalabalık olacağını bu şehri yönetenler bilmiyor mu? Ön göremiyor mu? Duraklarda öğrenciler, veliler mağdur oldu. Uzun süre otobüs bekledik. Gelen otobüsler de tıklım tıklım dolu. Bazı vatandaşlar korkudan binmiyor, bazıları ise binmek istiyor ama halk otobüsçüler de haklı, almıyor ya da alamıyor. Vatandaşa maske, mesafe, hijyen diyenler, gelsin halk otobüslerine binsin, görsünler, maskeyi, mesafeyi, hijyeni. Sınav günü olmasına rağmen ortaya bu görüntüleri çıkaranlara yazıklar olsun. Vatandaşa bu  yapılmaz. İnsanların sağlığı göz göre göre tehlikeye atılmaz. Virüsle böyle mücadele olmaz.

Sınava girecek öğrenciler ve veliler duraklarda uzun süre otobüs bekledi.