Vali Kamçı: Teşvik sistemi ile ilgili memnuniyetsizlik var

Vali Kamçı: Teşvik sistemi ile ilgili memnuniyetsizlik var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da katıldı.

Kayseri Sanayi Odası, hizmet binasında Kasım ayı meclis toplantısını yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, 2017 yılında hükümet tarafından ekonominin canlanması adına yoğun destekler sağlandığını ifade eden etti. Toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Kayseri ve benzer illerdeki yatırımların artması için doğru teşvik sistemi uygulanmalı” çağrısı yaptı. Büyüksimitci, “Kayseri ve benzer illerdeki yatırımların artması için mutlak suretle doğru teşvik sistemi ile desteklenmelidir. Bölgemizin gelişip kalkınması adına sanayinin çok ciddi desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Kayseri gibi potansiyeli olan illerde yatırımcının önünün açılmasını istiyoruz. Bizde sanayiciler olarak 2018’in daha iyi olması için daha çok çalışacak, daha fazla gayret edeceğiz. Teşvik politikalarını biraz daha iyileştirirsek yeni yapılacak yatırımlarla büyümeyi de sürekli kılabiliriz” dedi. Başkan Büyüksimitci, son zamanda yaşanan kur artışlarının ekonomiyi yakından ilgilendiren önemli faktörlerden bir tanesi olduğunu belirterek, sanayicilerin önümüzdeki dönemde yatırımlara, büyümeye ve istihdama katkısını sürdürebilmesi için kur riskine karşı korunmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

“ARABULUCULUK TEŞEKKÜRÜ”

14 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren, işçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıkların arabuluculuk sistemi ile çözecek kanun tasarısının Meclis’ten geçerek, yasalaştığını hatırlatan Başkan Büyüksimitci, bu düzenleme ile  2-3 yıl süren iş davalarının en geç iki üç ay içerinde çözüme kavuşacağını belirterek, bu düzenlemede emeği geçenlere teşekkür etti.

“TEŞVİKLER SEKTÖREL BAZDA OLMALI”

Daha sonra kürsüye gelen ve sanayicilerin teşvik konusundaki sıkıntılarını dinleyen Vali Kamçı ise teşvik sistemi ile ilgili iller arasında genel manada bir memnuniyetsizlik olduğunu ifade etti ve ekledi: “Teşvikler sektörel bazda olmalı” dedi. Vali Kamçı, “Benim şahsi fikrim sanayisi gelişmemiş illere ne kadar destek verirseniz verin bu illerin sanayisini geliştirmeniz mümkün değil. Bu anlamda teşvikler sektörel bazda olmalı. Mevcut sanayi illerini daha da geliştirmek adına sektörel anlamda teşvikler verilebilir. Sanayisi hiç olmayan ile ne verirseniz verin orada zaten sanayi olmuyor” ifadelerini kullandı. Vali Kamçı, ayrıca 2018 çok daha iyi olacak” şeklinde konuştu. Vali Kamçı, daha sonra sanayicilerden gelen soruları yanıtladı. Bu sırada Vali Kamçı, bir sanayicinin “Kayserispor-Başakşehir maçına gideceğim sayın Valim” diyerek izin istemesi üzerine “Ben çıkmadan çıkamazsın” şeklinde esperili yanıt vermesi de salondakileri güldürdü.

Haber: Cafer ZENGİN