Vali Kamçı: Saldırı dememek lazım

Vali Kamçı: Saldırı dememek lazım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Hacılar İlçe teşkilatının camlarının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.  Polis ilçe binasında inceleme yaptı.  Saadet Partisi Hacılar İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Eser ise “Kendini bilmeyenlerin yaptığı bir taşkınlık olarak düşünüyorum” dedi.

Saadet Partisi Hacılar İlçe teşkilatının camlarının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı. Saldırı sonrasında polis ilçe binası çevresinde inceleme yaptı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Saadet Partisi eski İl Başkanı Mahmut Arıkan, “Hacılar ilçe teşkilatımızın camları provokatörler tarafından kırıldı. Bilinçli bir şekilde yapıldığı belli olan saldırıyı kınıyorum. Hacılar yerel yönetiminin şapkasını önüne koyup açıklamalarını gözden geçirmesi bu tür olayların tekrarına engel olacaktır” dedi.Saadet Partisi Hacılar İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Eser ise “Düşmanımız, hasmımız yok bizim. Kendini bilmeyenlerin yaptığı bir taşkınlık olarak düşünüyorum” dedi.Eser, “Camda Rahmetli Erbakan Hocamızın afişi ve Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun afişi vardı. Özellikle amblemlerimiz ve afişlerimiz üzerinde yoğunlaşmışlar. Kendini bilmez insanların vahim bir emeli diye düşünüyorum. İlçemiz birbirine tutkundur, birbirimizi tanırız, akrabayız herhangi bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Kimseyi de suçlayamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 "SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ"

Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, partisinin Hacılar ilçe teşkilatına yönelik saldırıya tepki gösterdi. “Saldırıyı nefretle kınıyoruz” diyen Ürkündaş, “Necmettin Erbakan hocamızın resmini hedef almışlar” dedi. Saadet Partisi Hacılar İlçe teşkilatının camlarının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırılmasına tepki gösteren partinin İl Başkanı Nuri Ürkündaş,  il binasında basın toplantısı düzenledi. Ürkündaş, saldırıyı nefretle kınadıklarını ve suçluların bulunup cezalandırılması gerektiğini söyledi. Ürkündaş, “Saldırıda Necmettin Erbakan hocamız ve genel başkanımızın resimleri hedef alınmış” ifadelerini de kullandı. “Seçim öncesinde kutuplaştırma ve ayrıştırma yapılmasın” yönünde çağrıda bulunduklarını kaydeden Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Ürkündaş, olayı gerçekleştirenleri, “Kendini bilmez insanlar” diye nitelendirdi. Bu tür saldırıları her siyasi partinin yaşayabileceğini belirten Ürkündaş, bu tip olayların yaşanmamasını ve Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

VALİ KAMÇI: SALDIRI DEMEMEK LAZIM

 Diğer yandan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da, "Saldırı dememek lazım. Gece vakti pencerelerin 4 tane camı taşla beraber kırılmış. Etrafta kamera olmadığı için de ne yapıldı ve kim tarafından yapıldı oda belli değil. Arkadaşlarımız araştırıyor. Münferit bir saldırı olduğunu düşünüyorum" dedi.