Vali ile Başkan arasında dikkat çeken Kayseri pazarlığı! Yüzde 25, nasıl yüzde 30 oldu?

Vali ile Başkan arasında dikkat çeken Kayseri pazarlığı! Yüzde 25, nasıl yüzde 30 oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Şehmus Günaydın, başkanlığında toplandı. Toplantıda ulaşımla ilgili yeni kararlar alındı. Buna göre Raylı sistem kapasitesinin yüzde 40'ı, Halk otobüslerinde de kapasitenin yüzde 30'u oranında ayakta yolcu alınması kararlaştırıldı. Uygulama bugün başlıyor. 
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, 4 GÜN ÖNCE "OTOBÜSLERDE YÜZDE 25" DEMİŞTİ
Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı maske, mesafe ve hijyen denetimleri sırasında ulaşımda yeni uygulamaları açıklamış ve "Vali Beyle pazarlık yaptık, raylı sistemde yüzde 50, otobüslerde ise yüzde 30'u kabul ettiremedik" ifadelerini kullanmıştı. 
Vali Şehmus Günaydın ile birlikte kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimler sırasında ulaşımla ilgili yeni kararları açıklayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, raylı sistemde kapasitenin yüzde 40’ı, otobüslerde ise yüzde 25’i kadar ayakta yolcu alınabileceğini duyurmuştu.
'VALİ BEYLE PAZARLIK YAPTIK AMA... "
Valiyle pazarlık yaptıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Ulaşım konusunda Türkiye’de bir ilke imza attık. Ayakta yolcu almama sürecini bir ay sürdürmek suretiyle bu konularla ilgili en büyük katkıyı sağlamış olduk. Tabi yüz yüze eğitim başlıyor olması, ister istemez ulaşımda rakamları yukarıya çıkaracak. 1 aylık sürenin dolması sonrasında konuyu yeniden gündemimize aldık. Pazartesi’den itibaren yüz yüze eğitimin başlamasını göz önüne alarak, Sayın Valimizle değerlendirmelerde bulunduk. Sağ olsun bizlere her zaman yardımcı oluyor. Yüz yüze eğitimde sabah 10.00 ile 16.00 arası eğitimin verilmesi yönünde kendileri bize yardımcı oldu. Tramvaylarımızdaki ortadaki boşluk bir miktar daha otobüslere göre fazla olduğu için biz ayaktaki yolcu hakkını yüzde ellisi diye önerdik ama pazarlık sonucu yüzde 40'a karar verildi. Bu yüzde 40’ı kullanacağımız anlamına gelmez. Maksimum yüzde kırka kadar anlamına gelir.  Otobüsler konusunda da yüzde 30 önerdik ancak yüzde 25 olarak karar verildi. İlla bunu kullanacağımız anlamını çıkarmayalım. Şayet ayakta yolcu almayı gerektirirse bu kapasiteyi aşmayacak. Vatandaşlarımızın otobüs ya da tramvaya binememe yönünden mağduriyetini gidermek amacıyla bir önlem. Böyle değerlendirmek lazım" dedi ve vatandaşlara gerekmedikçe dışarı çıkılmaması ve kurallara uyulması çağrısını yinelemişti. 
PAZARLIĞI BAŞKAN KAZANDI! 
Yaşanan bu gelişmenin ardından halk otobüsü pazarlığında Başkan Büyükkılıç'ın, daha sonra galip geldiği ortaya çıktı. Vali Şehmus Günaydın'ı daha önce ikna edemeyen Büyükkılıç'ın, İl Hıfzıssıhha toplantısında açıklanan karar sonrasında ise ikna ettiği ortaya çıktı. Zira toplantıda Raylı Sistem' de kapasitenin yüzde 40'ı ayakta yolcu alınması kararı ilk açıklandığı gibi değişmezken, otobüslerde ise önce Başkan Büyükkılıç tarafından yüzde 25 olarak açıklanan rakamın, bu kez yüzde 30'a çıktığı görüldü. Ortaya çıkan tablo, 'Vali ile Başkan arasında Kayseri pazarlığı galip geldi' dedirtti.