Vali bu kez şehirde tek başına! Peki neden?

Vali'nin, Başkan Büyükkılıç'la gerçekleştirdiği denetimde beklenmedik bir olay yaşanmıştı.

Vali bu kez şehirde tek başına! Peki neden?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vali’nin, Başkan Büyükkılıç’la gerçekleştirdiği denetimde beklenmedik bir olay yaşanmıştı. Kayseri’de perşembe günü Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Koronavirüs denetimine birlikte çıkmıştı. Denetimler sırasında AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Kuyumcu Şaban Zıkkavun'un şok tepkisiyle karşılaşmışlardı. Vali yaşanan o olayın ardından ertesi gün  denetime bu kez tek başına çıktı, esnafla ve vatandaşla sohbet etti. 
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte Koronavirüs denetimine çıktı.  Kazancılar Çarşısı’ndaki denetimler sırasında AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Kutumcu Şaban Zıkkavun, dikkat çeken tepkisiyle gündeme geldi. Vali ve Başkanı şaşırtan tepkisinde Zıkkavun, " Cumhurbaşkanı Erdoğan istediği için göstermelik olarak denetim yapılıyor. Çarşıda dilenci, seyyar çok, bakım yok. Denetimlerin de anlamı yok” dedi ve yaşanan sıkıntıları anlattı.

ETRAFINDA KİMSE YOKTU!
İşte yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Vali Günaydın, bu kez tek başına denetime çıktı. Sivas Caddesi’nde vatandaşlarla selamlaşan ve esnafla da sohbet eden Vali Günaydın’ın, bu kez etrafında kimsenin olmaması ve objektiflere tek başına yansıması dikkat çekti. Vali Günaydın, “Vatandaşlarımızın kurallara ve tedbirlere uyma konusundaki hassasiyeti için teşekkür ediyorum. Öğlenden sonraki esnaf ziyaretlerimizde maske-mesafe ve temizlik ile ilgili hatırlatmalarımıza devam ettik” ifadelerini kullandı.

Vali ve Başkanın Kazancılar ziyaretinde Kuyumcu Zıkkavun, 'denetimler göstermelik' diyerek tepki göstermişti. O anlar objektiflere yansımıştı.