Ataman: Vali, AKP il başkan yardımcısı ya da eş başkanlar!

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun, açıklamalarına tepki gösterdi ve şu ifadeyi kullandı: Dava edin beni!

Ataman: Vali, AKP il başkan yardımcısı ya da eş başkanlar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 'İl başkanı Vali'den üstün mü?'  tartışmalarıyla ilgili konuştu. Çopuroğlu, "Vali Cumhurbaşkanımızın Kayseri'deki temsilcisi, biz de Genel Başkanımızın  temsilcisiyiz, ikimizde temsilciyiz" dedi ve ekledi: Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi bu konudaki karışıklığı ortadan kaldırdı. 
Kayseri Olay'ın, bir tv programında yapılan bu açıklamayı kamuoyuna taşınmasının ardından yeni bir tartışma siyasetin gündeminde alevlendi.

'VALİ =AKP İL BAŞKANI...'

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, bu açıklamaya tepki gösterdi. Ataman, şu ifadeleri kullandı: Vali =AKP il başkanı. Ben demiyorum. Kayseri AKP il başkanı diyor. AKP Kayseri il Başkanı, 'Vali Cumhurbaşkanımızın temsilcisi ben de Genel başkanımızın temsilcisiyim. İkisi de aynı kişi olunca Ellahdülillah ikimiz de temsilciyiz. Elimiz armut toplanıyor.' diyor. O zaman ben de diyorum ki, Vali AKP il başkan yardımcısı ya da eş başkanlar. Dava edin beni.."

" MUKAYESEYE BAKINIZ... İŞTE BU NEDENLE PARLAMENTER SİSTEM! "

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yigen de, bu açıklamaya tepki gösterenler arasında yer aldı. Yigen," Anlayan beri gelsin....AK Parti İl Başkanı; Ben Ak Parti Genel Başkanının, Vali de Cumhurbaşkanının Kayseri’deki temsilcisi diyor. Mukayeseye ve cürete bakınız! İşte tam da bu nedenle ısrarla ve kararlılıkla iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem" ifadelerini kullandı. 

AK Parti İl Başkanı: Vali, Cumhurbaşkanımızın temsilcisi, ben de Genel Başkanımızın temsilcisiyim...

Ayrıntılar için TIKLAYIN