ÜZERİMİZDEN TÜFEK ATMAKTAN VAZGEÇİN

ÜZERİMİZDEN TÜFEK  ATMAKTAN VAZGEÇİN
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Millet İttifakı İYİ Parti’den İncesu Belediye Başkanı seçilen ve bir süre önce de AK Parti’ye geçme kararı alan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek sessizliğini bozdu. Kendisine yönelik eleştiri ve tepkilere cevap veren İlmek,  “Bizi kendisine rakip görenler, her fırsatta bizim üzerimizden prim yapmaya çalışanlar artık rahatça siyaset yapabilirler. Siyasetin çöplüğünde kimlerin kaybolacağını zaman hepimize gösterecektir. Üzerimizden tüfek atmaktan vazgeçin” ifadelerini kullandı.

 

İncesu’da 31 Mart seçimlerine Millet İttifakının İYİ Parti adayı olarak giren ve Belediye Başkanlığı  koltuğuna oturan Mustafa İlmek, bir süre önce AK Parti’ye geçme yönünde karar aldı.

AK PARTİ CEPHESİ İLMEK’LE 17:0 MESAJI PAYLAŞTI

İstişare ile bu kararı aldığını açıklayan İlmek, istişare yapamadığı hemşerilerinden de helallik istedi. AK Parti cephesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  bu  geçişinin ardından 17:0 göndermesi yaparak, “Başkalarına laf bize icraat yakışır” diye konuştu. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ayrıca “Özellikle son dönemde yeni parti kurma çalışmalarının olduğu günde bu katılımın önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

İYİ PARTİ CEPHESİNDEN SERT AÇIKLAMALAR

Başkan İlmek’in AK Parti’ye geçmesinin ardından İYİ Parti cephesinden de sert açıklamalar yapıldı. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde milletin oyları ile sandıkta kaybeden AKP iktidarının baskıyla, siyasi tehditlerle, kirli ayak oyunlarıyla belediye başkanlarını  parti değiştirmeye zorladığını iddia etti. Bu konuda Özhaseki’yi işaret eden Ataş, “Ankara’da kaybettiği prestijini Kayseri, Yozgat ve başka illerde ahlaksız siyasi girişimlerle kazanmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

“700 BİN LİRALIK MAKAM ARACINI NİYE ALDI?”

İYİ Parti Kayseri Teşkilat Başkanı Sebati Ataman ise AK Parti’ye geçen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ile ilgili,  “İncesulu İYİ Parti ve CHP’li 8213 seçmen kendisine haklarını helal etmeyecektir. İlmek’e sorarım bu vebalin altında huzur içerisinde hayatına nasıl devam edecektir. Hizmet etmek için maddi sıkıntıları bahane edecek ise, 700 bin liralık makam aracını niye almıştı?” dedi. İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt da yaşananlara ilişkin, “Bu istifa ilkesel ve tepkisel bir istifa değildir; Kirli bir istifadır. Belediye başkanlığı makamına konfor arama tamahkârlığından doğan bir istifadır. Bu durum siyasal bir zavallılıktır. Çünkü mücadele ve özveri ruhuna sahip olmamak acizliğin ve zavallılığın emaresidir” açıklaması yaptı.

“ÜZERİMİZDEN PRİM YAPMAYA ÇALIŞANLAR ARTIK RAHATÇA SİYASET YAPABİLİRLER”

Yaşanan bu yöndeki tepkilerin ardından sessiz kalan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ise sessizliğini sosyal medya hesabından bozdu. Sosyal medyada adını taşıyan hesaptan açıklama yapan İlmek, “Bizi kendisine rakip görenler, her fırsatta bizim üzerimizden prim yapmaya çalışanlar artık rahatça siyaset yapabilirler. Siyasetin çöplüğünde kimlerin kaybolacağını zaman hepimize gösterecektir. Üzerimizden tüfek atmaktan vazgeçin” ifadelerini kullandı ve hakkında çıkan bazı haberlere de tepki gösterdi. Haber: Cafer ZENGİN