Üstün Tuncer, görevi Okan Geçgel'e devretti

Üstün Tuncer, görevi Okan Geçgel'e devretti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurul Toplantısı yapıldı.  Kurucu başkan Üstün Tuncer, görevi Okan Geçgel’e devretti.

Görev yaptığı 4 yıllık dönemde, gazetecilerin hak ve sorumlulukları konusunda ki gösterdiği mücadele ile büyük takdir toplayan Tuncer, “Kurucusu olduğum ve 4 yıldan beri başkanlığını yaptığım Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı görevini, arkadaşım Okan Geçgel’e devretmiş bulunuyorum” dedi.

“Mücadele verdiğimiz arkadaşlarımızın büyük bölümü, bizim bu mücadelemizin farkına bile varmadılar” diye sitem eden Tuncer, “Zor şartlarda, cesur yürekli bir grup arkadaşımla birlikte kurduğumuz KBGC‘nin, 4 yıl boyunca demokrasi, basın özgürlüğü, insan hakları, temel hak ve hürriyetler, gazetecilik meslek ilkeleri, gazetecilerin hak ve sorumlulukları konusunda çok önemli çalışmalar yürüttüğü inancındayım. Kimi arkadaşımız bize yürekten destek verirken, haklarını korumak, sorunlarını dile getirmek için mücadele verdiğimiz arkadaşlarımızın büyük bölümü, bizim bu mücadelemizin farkına bile varmadılar. Gazetecilik adına çıktığımız bu yolda, bir arkadaşımız da bile olsa, gazetecinin hakları ve özgürlükleri, basın etik değerleri konusunda bilinç oluşturabildiysek, kendimizi mutlu hissedeceğiz” diye konuştu.

Kayseri’deki gazetelerin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Tuncer, “Kayseri Basını, şu günlerde yeniden yapılanmaktadır. Umarım, arkadaşlarımız gelişmeleri takip ediyor, gazete sahipleri ve çalışan Gazetecilerin ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalabileceklerini öngörebiliyorlardır. Örgütlü olamadığımız takdirde, kimlerin neler yaşayacağını ve ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı çok iyi bilmemiz gerekmektedir. KBGC, dayanışmanın ve hakların korunmasının önemini hatırlatarak, meslektaşlarımızın konu üzerinde yoğunlaşmasını beklemektedir” ifadelerini kullandı.

Görev yaptığı sürede zorluklara rağmen görevini layık bir şekilde yaptığını dile getiren Tuncer, “4 yıl boyunca, tüm engellere ve zorluklara rağmen, görevimi layıkıyla yerine getirmiş olmanın mutluluğu ve huzuru içinde görevimi Okan Geçgel’e devrediyorum. Çok çok başarılı olacağına inanıyor, tüm arkadaşlarıma esenlikler içinde mutluluklar ve başarılar diliyorum. Hoşçakalınız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.