Ülkücülerin 'RED' isyanı!

Ülkücülerin 'RED' isyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Talas Meclis Üyelerinin Ege Üniversitesi’nde 3 yıl önce  bıçaklanarak öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin Talas’ta bir parka verilmesine yönelik talebinin reddedilmesi MHP cephesini kızdırdı. MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak, bu duruma sert tepki gösterdi. Kripto FETÖ göndermesi yapan Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, “Her fırsatta ülkücüleri kışkırtmak ve sokağa çekmek istiyorlar” dedi. Çolak, “Artık köyün muhtarı dururken bekçisi ile ilişki içerisinde olmayız” ifadelerini de kullandı.

 MHP İl Başkanı Baki Ersoy ise Talas Belediyesi’nde alınan meclis kararını tanımadıklarını söyleyerek,

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, Başkan Palancıoğlu ile birlikte paylaştığı fotoğrafa  da tepki gösterdi. “Başkan Çelik sosyal medyadaki sözlerini bize söylendiğini biliyoruz” diyen Eresoy, “Mustafa Çelik beni aradı ve o sözlerin konuyla alakalı olmadığını söyledi. Bende kendisine kripto FETÖ’cü sözümüz sizlerle bir alakası yok ama bu söz muhataplarına gitmiştir, dedim” diye konuştu. “Davamızın emanetine dokunanın elleri kırarım” diyen Ersoy, Bakan Özhaseki’nin de kendilerini arayarak,  bu konuda söz verdiğini açıkladı.

 Ege Üniversitesinde 2015 yılında çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünün ardından 3 yıl geçti. Bu konuda MHP Talas Meclis Üyeleri Çakıroğlu’nun isminin Talas’ta bir parka verilmesi için belediyeye başvuru yaptı. Ancak bu yöndeki teklif Talas Belediye Meclisi’nde AK Partili üyelerin karşı oyları ile kabul edilmedi. AK Partili üyelerin, MHP’nin talebini reddetmesinin ardından MHP İl yönetimi ve Ülkü Ocakları bu duruma tepki göstermek için bir araya geldi.

Ülkü Ocakları  hizmet binası önünde basın açıklaması yapan  Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Çolak, kripto FETÖcüler göndermesi yaparak,  “Her fırsatta ülkücüleri kışkırtmak ve sokağa çekmek istiyorlar.” dedi.

 “KARARLI DURUŞ BAZI KRİPTOLAR TARAFINDAN SEKTEYE UĞRATILIYOR”

 Çolak, “15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, devletin ve milletin bekası için hiçbir ikbal ve makam beklemeden canını ortaya koyan ülkücü hareket, ülkemizin varlık yokluk mücadelesi verdiği bu kritik günlerde yine canını malını ortaya koyarak ülkemizin verdiği beka mücadelesinde devletinden taraf olarak bin yıldır süren devlet anlayışını bir kez daha tüm şer odaklarına ve dünyaya ispatlamıştır.  Ancak bu kararlı duruşu tıpkı hain FETÖ yapılanmasında olduğu gibi bazı kriptolar tarafından sekteye uğratılma gayretindedir.  Her fırsatta ülkücüleri kışkırtmak ve sokağa çekmek birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde ülkemizin içine nifak tohumları ekmek için bahaneler üreterek ikilik çıkarma gayretinde olanlar varlığını sürdürmektedirler. Talas ilçesi Belediye Meclis Üyeleri, Ege Üniversitesi’nde 3 yıl önce PKK’lı hainler tarafından bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin bir parka verilmesi yönünde bir süre önce talepte bulundu. Ancak AK Partili Üyeler, bu talebi hiçbir gerekçe göstermeden red etti. Şehit kardeşimizin adının her karış toprağı için canımızı vereceğimiz şehrimizde yaşatılması gibi haklı bir talebimiz, Terör örgütlerine PKK militanlarına gösterilen azami ihtimam kadar talep görmemiştir” ifadelerini kullandı.

 “ARTIK KÖYÜN MUHTARI DURURKEN BEKÇİSİ İLE İLİŞKİ İÇERİSİNDE OLMAYIZ

 “Bir gece ansızın gelebiliriz dediklerinde kimsenin inanmadığını dile getiren Çolak, “Önceki gece saat 24:30’da Şehit kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu  ismini yaşatma talebimizi komik bir sebeple red eden Talas Belediyesi’ne giderek talebimizin cevabını istedik. Bu bir samimiyet testiydi, sözümüzü yine tekrarlıyoruz, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’. Biz Türk İslam Fedaisi Ülkücüler bu oyuna gelmeyeceğiz. Talebimizi red eden FETÖ yancısı kriptolar ile kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bizler laf olsun diye bu sözü söylemedik” dedi.

Talas belediyesi önünde açıklama yapma kararlarından neden vazgeçtiklerini de anlatan Çolak,

“Devletin bakanı bizi aradı. Bizde artık köyün muhtarı dururken bekçisi ile ilişki içerisinde olmayız.”şeklinde konuştu.

 “TALAS BELEDİYESİ’NİN MECLİS KARARINI TANIMIYORUZ”

MHP İl Başkanı Baki Ersoy da Talas Belediyesi’nde alınan meclis kararını tanımadıklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin arayıp söz vermesinden dolayı Talas Belediyesi önünde açıklama yapmaktan vazgeçtiklerini ifade eden Ersoy, Özhaseki’nin kendisine “Şehidiniz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini istediğiniz yere birlikte koyacağız” dediğini açıkladı.

Ersoy, şöyle konuştu: “Tüm teşkilat ve ocakçı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizim meclis üyelerimizi Talas Belediyesi meclisine bir önerge verdiler ve şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi bir parkta yaşatılsın. Bununla ilgili bir talepte bulunurlar. Ancak meclisten red cevabı gelir. Bizim hassasiyetimiz olan, bizler biliyorsunuz 16 Nisan referandumundan bugüne, 15 Temmuz sürecinden bugüne daha doğrusu Milliyetçi hareket Partisi tarihinde her daim milletimizin geleceği için ülkenin bekası için mücadele eden Türk milliyetçileriyiz. Hassas olduğumu konularda biz elimizi her türlü taşın altına koymuşken, fedakarlık yapmışken, hassas olduğumu konularda böyle bir tavırla karşı karşıya gelince ister istemez bizde tepkimizi ortaya koymak zorundaydık. Biz gece Talas belediyesinin önünde bir meydan var. Oraya şehidimizin adını verelim. Biz sizin meclis kararınızı tanımıyoruz. Teşkilat kararımızda bu yöndedir diye bir karar aldık”

 “BAKAN ÖZHASEKİ BENİ ARADI VE LÜTFEN ŞU İTTİFAKI BOZMAYALIM DEDİ”

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sosyal medyada Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte fotoğrafa ve “Rabbim şehrimizde huzuru bozmaya çalışanlara fırsat vermesin” ifadeleri ile yaptığı paylaşıma da tepki gösteren Ersoy, Çelik’in kendisini aradığını belirterek, “Kendisine kripto FETÖ’cü sözümüz sizlerle bir alakası yok ama bu söz muhataplarına gitmiştir” dediğini söyledi. Ersoy, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bize ulaştı. Bize dedi ki, ‘Lütfen bunlarla uğraşmayalım. Şu ittifakı bozmayalım. Bende dedim ki, Sayın bakanım biz burada ittifakı bozan taraf değiliz, hiçbir zamanda olmadık. Biz her zaman bu şehirde bir denge olmaya çalıştık. Her zaman kavganın, gürültünün yanında olmayan taraf biz olduk. Her zaman biz idare eden taraf olduk. Ancak bizim hassasiyetlerimizle ilgili bir talebimize böyle bir cevap geldiği takdirde siz olsanız ne yaparsınız diye sordum. Bakan da bana size söz veriyorum. Ben açılışını yapmak kaydıyla en kısa sürede şehidiniz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini istediğiniz yere birlikte koyacağız dedi. Bakanın hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Daha sonra Ocak başkanımızla görüştük ve Talas Belediyesinin önünde açıklama yapılmasından vazgeçtik. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte sosyal medyaya bir fotoğraf koyuyor. Ve diyor ki, bu şehirde birliğimize, beraberliğimize kast eden yada huzurumuzu bozmaya çalışan insanlara fırsat vermesin diyor. Buna istinaden bizde dedik ki, eğer bize söylüyorsa biz bu şehirde buradan taraf değiliz. Hiçbir zamanda bunu yapmadık. Ama bize bunu söylüyorlarsa yanlış söylüyorlar. Biz kendilerine söylüyoruz. Biz burada sorumluluklarımızın farkındayız. Bu birliği, beraberliği bozmaya çalışan Talas belediyesinde bu kararı alan ve red kararı alan kimlerse ve buna çanak tutan başkan kimse odur. Mustafa Çelik başkan beni aradı. Bu hadiseden haberim yoktu. Ben o fotoğrafı tüm iyi niyetimle yazdım. Bu yazının sizinle bir alakası yok dedi. Böyle deyince bende tamam bizimde kripto FETÖ’cü sözümüz sizlerle bir alakası yok ama bu söz muhataplarına gitmiştir. Bizim şehidimizin, bizim hassasiyetlerimizin, kutsal değerlerimizin farkında olmayan, bizim ittifak anlayışındaki durumumuzun idrakinde olmayan, şahıslar hala bu memlekette vardır” dedi.

 “SİZLERİ UYARIYORUM. BİZİM DEĞERLERİMİZE DOKUNMAYIN ,  DOKUNURSANIZ EĞER O ELLERİNİZİ KIRARIM”

 Konuşmasında Ak Parti kadrolarını uyardığını dile getiren Ersoy, “Bizim davamızın emanetlerine dokunmayın. Dokunursanız eğer o ellerinizi kırarım.”şeklinde konuştu.

Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “Sizleri uyarıyorum. Bizim değerlerimize dokunmayın. Bizim kutsallarımıza dokunmayın. Bizim davamızın emanetlerine dokunmayın. Dokunursa eğer o ellerinizi kırarım. Bunu tüm ülkücü camia adına söylüyorum. Bu şehirde ülkücüler hep vardı. Hep var olacak. Bu şehirdeki ülkücüler bu şehrin dengeleridir, bu şehrin değerleridir. Bunlarla alakalı bir sıkıntınız varsa telefonlarımız 24 saat açıktır. Ancak ucuz oyunlarla hala kafasında bu birlik ve beraberliği idrak edemeyen zihniyetlerle bu iş olmaz. Bizim tepkimiz bunlaradır. Ama başta Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki olmak üzere bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum. Tekrardan söylüyorum Bakanımızın içerisinde bulunduğu bir ortamda şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini bizim belirlediğimiz yerde Talas’ta yaşatacağız. Bu memlekette birlik ve beraberliği biz bozmayız. Aksine bu memlekette birlik ve beraberliği biz tesis ederiz ülkücüler tesis eder”