Ülkücüler'den Cumhuriyet Buluşması

Ülkücüler'den Cumhuriyet Buluşması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ülkü Ocakları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kadir Has Kongre Merkezinde Cumhuriyet Gecesi düzenledi. Yoğun ilgi gören gecede Ülkücüler gövde gösterisi yaparken, Ülkücü sanatçılar da sevilen şarkılarını seslendirdi.

Kayseri Ülkü Ocakları, Kadir Has Kongre Merkezi’nde “Cumhuriyet Gecesi” düzenledi. Ülkücü sanatçıların sahne aldığı geceye, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Geceye gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti.

“ÜLKÜCÜ ARKADAŞLARIMIZIN DAHA DONANIMLI BİREYLER OLMASINI İSTİYORUZ”

Etkinlikte ilk olarak konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, “Ülkücü arkadaşlarımızın daha donanımlı ve çağa ayak uyduran bireyler olmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Çolak, “Çağımızda hürriyet meydan savaşları ile değil, ideolojilerden ve kültürler üzerinden tesis edilmektedir. İlim, irfan yuvası Ülkü Ocakları da devletlerin sadece harplerle değil, bilim ve fenle ayakta duracağının bilincindedir. Başbuğ Alparslan Türkeş ülkücü gençliğe Dokuz Işığı rota tayin etmiştir. Bizler Kayseri Ülkü Ocakları Başkanlığı olarak bu yurt için uğraş vermekteyiz. Çağımızın eğitim ateşi kutlu ocağımızda Türk İslam şuurunu rehber edinerek kültür, sanat, sosyal sorumluluk faaliyetleri çerçevesinde etkinlikler düzenleyerek ülkücü arkadaşlarımızın daha donanımlı ve çağa ayak uyduran bireyler olmasında katkı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KILAVUZ: CUMHURİYET HERKES İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ

Daha sonra konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve aynı zamanda MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da Cumhuriyet’in herkes için büyük bir kazanç olduğunu ifade etti.  “Atalarımızın bize bırakmış oldukları emanetin farkındayız.” diyen Kılavuz, ülkücü gençlere de tavsiyeler de bulundu. Kılavuz, şu ifadeleri kullandı, “Ülkü ocakları hepimizin yetişmiş olduğu mübarek medreselerdir. Bizler Ülkü ocaklarının kuruluş anlayışına dayalı Türk gençliğini ilim, teknik, spor ve resim gibi alanlarında şuurlu bir hale getirerek geleceğin 2023’ünün milliyetçi güçlü Türkiye’sinin yöneticileri olması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bizim sorumluluğumuz büyüktür” diye konuştu.  Ülkücünün kendi nazarında parlayan bir yıldız gibi olması gerektiğini vurgulayan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Genç kardeşlerim eğitim hayatını zamanında başarılı bir şekilde tamamlayacaktır. Ülkücü benim nazarımda parlayan bir yıldız gibi topluma güven veren, inanılan ve yolu gözlenen örnek bir Müslüman olmalıdır. Şekilcilikten uzak, slogan ülkücülüğünden uzak, davasını Allah’ın izniyle yaşaması gerekir” Cumhuriyet Gecesi’nde konuşan MHP İl Başkanı Serkan Tok ise,  önce geceyi düzenleyen Ülkü Ocakları yönetimine teşekkür etti ve ardından yerel seçimlere değindi. AK Parti ile 24 Haziran seçimlerinde yapılan ittifaka değinen Tok,  yerel seçimlerde herkesin kendi yoluna gideceğini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Gecesi’ne katılan kalabalık hep birlikte Andımızı okudu. Gecede, daha sonra sırasıyla Alperen Kekilli, Osman Öztunç ve Ali Kınık sahne alarak, beğenilen şarkılarını seslendirdiler.