VATANDAŞIN ULAŞIM İSYANI!

VATANDAŞIN ULAŞIM İSYANI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Koronavirüs sürecinde sık sık “sosyal mesafe” uyarısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a seslenen vatandaşlar, toplu taşımada yaşanan sıkıntılara değinerek, “Sayın Başkan bir gün bir otobüse bin de mesafeyi yerinde gör” çağrısı yaptı.
Kentte özellikle Pandemi süreci ile birlikte ulaşım tepkisi sürüyor. Yetkililerin sık sık Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe uyarısı yaptığına dikkat çeken vatandaşlar, toplu taşımadaki sefer sayısı azlığına ve ortaya çıkan yoğunluğa dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösteriyor. “Tıklım tıklım ulaşımda nasıl sosyal mesafe korunacak?” diye soran vatandaşlar, Büyükşehir yetkililerine, sosyal mesafe konusunda yaşanılan vahim tabloyu yerinde görmeleri için toplu ulaşım kullanmaları yönünde davette bulundu.
İşte haber merkezimize yansıyan bazı vatandaşların ulaşım isyanı:
Züleyha Ceylan: Beyazşehir otobüsleri tıklım tıklım. Giderken küçük mahalle diye otobüsü kaldırmayı hangi akla hizmetle yaptı bu Başkan? Hastane otobüslerini de kaldırmıştı, aktarmayı paralı yapsın da tekrar halk şu eziyetten kurtulsun.
Ercivan Şimşek: Bunların maksadı sürü bağışı. Şu dönemde sefer sayısını artırması gerekirken adamlar saatte bir otobüs veriyor. Nasıl bir saçmalık anlamış değilim.
 
Cihat Serin: Maske, mesafe, temizliği bırakın. Otobüste, tramvayda milleti üst üste doldurup, sıfır mesafe ile seyahat ettirdiğinizi konuşun. Kendi eksikliğinizden bahsedin biraz.
Yahya Barbaros: Otobüslerin yarısıyla tam kapasite yolcu taşıma başarısını sağladınız, bravo size.
Nurettin Kaygısız: Bir gün toplu taşımaya binin kan mı ağlar kara mı bağlar?
Şahin Deveci: Ulaşım büyük problem sınıfta kaldınız. Hem pahalı hem rahatsız. 
Serkan Kayacı: Başkanın kendisi sabah saatlerinde Talas otobüslerinden birine binsin.
Numan Karaca: Sayın Başkan otobüsleri azaltınız sizi tebrik ediyorum. Bir de ricam tramvay sefer sayısını azaltın, çok memnun kalırım. O zaman işe vatandaş yürüyerek gider içinizde sindirirsiniz.
Sevim Kaya: Aynı otobüste yüz kişi olursa nasıl korunacak insanlar?
Muhammet Ercan: Toplu taşımaların hali ortada. Virüsün nasıl yayıldığı belli. 
Erkan Genç: Sayın Başkanın toplu taşımayı kullanmadığı belli. Belediye göreve...
Uğur Sarı: Sanki seferleri düşürüp insanları yine balık istifi yapan Mansur Yavaş veya İmamoğlu…Ya  Allah aşkına sen neyi içine sindiremiyorsun, çıkıp da bir gün de bu otobüsleri siz kullanın.
Hasan Göker:  Sayın Başkan bir gün bir otobüse bin de mesafeyi gör. Sefer sayıları çoğalacağı yerde azalttınız. Otobüsler sokak araların da boş duruyor. Biz üst üste yolculuk yapıyoruz. Nasıl mesafeyi koruyacağız.  Ulaşım AŞ’ye diyin mesafeyi.
Akın Yıldırım: Belediye ve özel halk otobüs seferleri neden düştü? Neden aktarma yapıyoruz? İşe gidip gelirken 3 araç değiştiriyorum. Sebep ne başkan? Bir açıklama yap.
Melek Sultan Bayraktar: Başkanım içinize sindirmek istiyorsanız dışarıda korunan sosyal mesafe otobüste, tramvaylarda sıfır. Buna çözüm olarak siz bulamazsanız, milletin yapacağı bir şey yok.
Sevgi Yıldırım: Tramvay ve otobüs kullanan yani bizler hala  korana olmadıysak bu Rabbimin mucizesi, sefer sayıları düştü, ulaşım kalitesi düştü. Tez zaman da çözüme kavuşması  dileğiyle.
Ayşegül Savaş Kamay: Ahi Evran’da oturuyorum, her gün o tepeyi inip çıkıyoruz. Aktarmaya denk gelemiyoruz yazık değil mi? Elimizde poşet oluyor 6 mahalleyi 1 tramvaya bindiriyor. Yazık değil mi bize? Hani sosyal mesafe?
Faik Bozdağ: Kayseri'de şehir içi toplu taşıma gerçekten sıkıntılı, sefer sayıları artırılmalı.
Sevgi Ağkoçsoylu: Sayın  Başkanım Koronavirüs rakamları ile ilgili ‘içimiz kan ağlıyor’ diyorsunuz. Neden fakülte otobüsünü kaldırdınız? Millete böyle mi hizmet  ediyorsunuz? Sizin göreviniz  değil mi milleti rahat ettirmek? Neden hasta insanları zorda bırakıyorsunuz? Kiminin tansiyonu, kimileri ayakta duramıyor. Lütfen otobüsümüzü geri verin . Milletin vebali var.