TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz:

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz:
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi, KAYSİAD ve ORSİTED Başkanı İbrahim Yılmaz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Başkan İbrahim Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“TÜRKONFED olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
1876 yılından bu yana 140 yıllık demokrasi tarihi maalesef yeniden hain bir darbe girişimi karşısında kalmış, toplumda demokrasiye karşı bir güvensizlik ve korku ortamı algısının yerleştirilmesi çabasına şahit olunmuştur. Artık demokrasimizin darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılması zamanı gelmiştir.
Türkonfed olarak Türkiye’nin geleceğine, refah ve huzuruna ancak demokrasi içinde kalınarak ulaşılabileceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde sadece içeride değil, dışarıda da uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasi partilerimiz başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplumun ortak bir gelecek paydasında birleşmesi gücümüze güç katacaktır. Demokrasiye ve halkın inancına olan inancımızla toplum olarak yalnızca zor dönemlerde değil her zaman kenetlenerek birlik ve beraberlik içinde olmamızın gerekliliğine inanıyoruz.
İş dünyasının hız kesmeden gücünü üretim ve yatırıma yönlendirmesi siyasetçilerin doğru politikalar üretebilmesi, büyüme ve kalkınmanın önündeki bürokratik engellerin hızlı bir şekilde aşılmasının yolu güç birliğinden geçmektedir. Birlikte yaşama irademizle aynı geleceğe ulaşma idealimizle ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.
15 Temmuz’ların bir daha yaşanmaması için kurumsal ve zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler millet iradesini de güçlendirecektir.”