Türkiye Kamu-Sen'den mektuplu eylem

Türkiye Kamu-Sen üyeleri ek zaman talep etti. Resmi rakamlara göre memur maaşlarının bu yıl yüzde 7,8 oranında eridiğini ifade eden sendika üyeleri bu yöndeki taleplerini içeren mektupları mektup aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdi.

Türkiye Kamu-Sen'den mektuplu eylem
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Kamu-Sen üyeleri ek zaman talep etti. Resmi rakamlara göre memur maaşlarının bu yıl yüzde 7,8 oranında eridiğini ifade eden sendika üyeleri bu yöndeki taleplerini içeren mektupları mektup aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdi.
Türkiye Kamu-Sen üyeleri PTT önünde Ek zam eylemi yaptı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Kâmil Ünal, emekli ve memur maaşlarının her geçen gün eridiğini yani enflasyon karşısında değer kaybettiğini söyledi.
Türkiye’de alım gücünün her geçen gün düştüğünü anlatan Ünal, resmi rakamlara göre memur maaşlarının yüzde 7,8 oranında eridiğini ifade etti. Memur maaşlarının 2019 yılında revize edilmesi gerektiğini savunan Ünal, ek zammın yapılması gerektiğini belirtti.
Ünal, şu ifadeleri kullandı, ‘Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün artık memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Ülkedeki gelir dağılımında adaletin sağlanması için en önemli araçlardan bir tanesi benimsenen ücret politikalarıdır. Gelişmeler karşısında ürünlerin fiyatına fahiş oranlarda zam gelirken maaşların yalnızca enflasyona endeksli olarak düzenlenmesi, gelir dağılımını bozacak, ekonomik olumsuzlukların yükünü yalnızca çalışan kesime yükleyecek bir etken olacaktır. Bu çerçevede toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vaz geçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi lüzumludur. Bütün bu gerçekler ışığında; kamu görevlilerinin mağduriyetini gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltmek amacıyla 2019 yılı maaş artış oranlarının Yeni Ekonomi Programı’nda belirlenen hedeflere göre revize edildikten sonra memur ve emeklilere ek zam yapılması için gerekli girişimlerde bulunulmalıdır’
Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri ek zam talepleri içeren mektupları, PTT aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.
Haber Merkezi-Emre POLAT