'Türkiye'de şiddet sanıldığı kadar fazla değil' diyen AK Partili vekile dikkat çeken cevap!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, 'Dünyaya bakıldığında, Türkiye'de şiddet zannedildiği kadar fazla değil' dedi.

'Türkiye'de şiddet sanıldığı kadar fazla değil' diyen AK Partili vekile dikkat çeken cevap!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Kadına karşı şiddete sıfır tolerans” ifadelerini kullanan AK Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Hülya Nergis, şiddetin dünyanın her yerinde olduğunu belirterek, bu konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. 
Nergis, “Şiddet var ve bundan sonrada olacak. Bizler sıfır tolerans göstereceğiz. Şiddeti kaldırmak için mücadele vereceğiz. Dünya’ya bakıldığında Amerika’da 1 milyonda  12’lerde şiddet vakası , Türkiye’de ise 1 milyonda 5’e düştü. Yarısından az.  Brezilya’da 12’lerde gözüküyor. Dünya verilerine bakıldığında Türkiye’deki şiddet sanıldığı kadar fazla değil. İçişleri Bakanlığı da açıkladı. 2019 yılına göre, 2020 yılında yüzde 20’ye yakın kadına karşı şiddet vakalarında düşüş var. Kurumların işbirliği, alınan önlemler ve yapılan çalışmalarla birlikte yaşanan gelişmeler şiddet vakalarının düşme eğiliminde olduğunu bizlere gösteriyor” diye konuştu.
“PINARBAŞI İLÇESİNDE KADINA ŞİDDET YOK DENECEK KADAR AZ, DOĞALGAZ GETİRMEK İÇİN ÇABA SARF EDİN” 
Diğer yandan Nergis’in, “Kadına karşı şiddete sıfır tolerans” başlıklı paylaşımına sosyal medya üzerinden bir takipçisinin yaptığı yorum ise dikkat çekti. Bir takipçisi Milletvekili Nergis’e, “Hülya Hanım Pınarbaşı’da kadına şiddet zaten yok denecek kadar az... Pınarbaşılı kadınlara hizmet etmek istiyorsanız, doğalgaz getirmek için çaba sarf edin lütfen...” ifadelerini kullandı.