'Türkiye Barolar Birliği ve Barolar bu halkın güvencesidir'

'Türkiye Barolar Birliği ve  Barolar bu halkın güvencesidir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan, Türk ifadesinin kaldırılma tartışmalarında gündeme gelen Türkiye Barolar Birliği’ne destek vermek amacıyla Kayseri Barosu’nu ziyaret etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  bir süre önce yaptığı Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği’nden, Türk ifadesi kaldırılmalı”  yönündeki açıklamaların ardından CHP Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan bu konuda Barolar Birliğine destek vermek amacıyla Kayseri Barosu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Baro Başkanı Cavit Dursun ile görüşen Kaan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Buradan AKP iktidarını bir kez daha uyarıyoruz. Türkiye  Barolar Birliği ve Barolar  bu halkın savunmasıdır” dedi.

Kaan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Barolar Birliği ve  Barolar bu halkın güvencesidir. Türkiye Barolar Birliği ve  Barolar hukuk devletinin ve yargının bağımsızlığının olmazsa olmazıdır. Onun içindir ki Türkiye Barolar Birliğinin ve baroların kuruluşu 1136 sayılı Avukatlık kanununa dayanmaktadır. Bununla birlikte diğer STK ve meslek kuruluşları da demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ancak  AKP iktidarı adında Adalet olsa bile geldiğimiz nokta da  Hak , Hukuk , Adalet , Demokrasi  gibi kavramlara karşı ciddi bir alerji duymakta ve  rahatsızlık içinde olduğu görülmektedir. Türk Milleti’nin 2019 seçimlerinde bu durumu görüp  gereğini yapacağına inancımız tam olmakla birlikte  Türkiye Barolar Birliği ve diğer meslek kuruluşları sahipsiz olmadığını halkın barosu olduğunu bir kez daha hatırlatırız.  Bu itibarla sayın  Kayseri Baro Başkanımız  Cavit Dursun’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Her zaman yanlarında olduğumuzu da kendilerine ilettik”