Türk Sağlık Sen 112 İş Yeri Temsilcisi Uğur Keskin'den Dikkat Çeken Tepki

Türk Sağlık Sen 112 İş Yeri Temsilcisi Uğur Keskin'den Dikkat Çeken Tepki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Sağlık Sen 112 İş yeri temsilcisi Uğur Keskin, sağlık alanında yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek, “liyakatsizliğe” tepki gösterdi. Sarız’da MHP Milletvekili İsmail Özdemir ve Sağlık Müdürünü karşı karşıya getiren olaya de değinen Keskin, “Çözüm Pınarbaşı ekibini geçici olarak Sarız a görevlendirmek oluyor. Buradan soruyorum yarın Pınarbaşı’ da aynı olay yaşanırsa ne yapacaksınız?” ifadelerini kullandı.

 

“Sendika temsilcisi olduğum ilk günden bu yana Türk Sağlık Sen olarak sürekli sizlerin sıkıntılarını dinleyip elimizden geldiği kadar çözüm üretmeye çalıştık. Lakin sizlerde biliyorsunuz ki liyakatsiz yönetim ve idarelerde maalesef önüne geçemediğimiz hususlar bulunmaktadır” diyen Keskin, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Örneğin çok değerli bir Milletvekilimiz Sarız ilçesinde yaşanan aksaklığın bir cana mal olduğunu söylüyor, çözüm Pınarbaşı ekibini geçici olarak Sarız a görevlendirmek oluyor. Buradan soruyorum yarın Pınarbaşı’ da aynı olay yaşanırsa ne yapacaksınız. Diğer bir konu % 20’leri sendika ayrımı yaparak dağıtıyorsunuz, burada kul hakkı var ahirette bunun hesabı zor olur diyoruz; bundan sonra sendika temsilcilerine verilmeyecek adil davranılacak diyorsunuz. Bakıyoruz ki sendika temsilcileri bırakılıyor yandaşlara verilmeye hatta 1 ay önce bir personeli darp etmekten hakkında dava ve idari soruşturma başlatılan, kavga ile ilgili kamera kayıtlarını ele geçirip birçok kişi ile paylaşan personele % 20 ekstra performans veriyorsunuz. Başka bir konu il içi fazla mesai ve görevlendirmeler. Diyoruz ki adilane, nöbet tutmak isteyen tüm personele mesai yazılsın ve bunu defalarca tekrarlıyoruz, cevabınız biz herkese eşit davranıyoruz. Fakat biz her ay kimin ne kadar mesai yaptığına baktığımızda daha önce KKM personeline sahada nöbet tutturulmamasına rağmen malum sen temsilcilerinin sahada mesai yaptığını, idari birimde görevli Malum sen temsilcisinin özellikle kendilerine yandaş olan personeli arayarak mesai yazdığını, hatta personellere bizim sendikaya geçerseniz size mesai ve % 20 ekstra performans yazarız dediklerini görüyoruz. Bir diğeri bölge toplantıları yapıyorsunuz. Yandaşları korumak için bölge vermiyorsunuz, yandaş olmayıp görevini yapanlar ayda ortalama 400 vaka yaparken yandaşlar 170 vaka yapıyor.

UMKE birimi ayrı bir muamma. Laboratuar teknisyeni UMKE birim sorumlusu olarak görev yapıyor. Lakin bu kişiyi 11. Bölge koordinatörü diye adlandırıp başka bir personeli görevlendirip çalıştırabilmek için gayri resmi olarak UMKE sorumlusu diyorsunuz. Yaklaşık 150 civarında UMKE gönüllüsü personel bulunmasına rağmen kendinize yakın 10-15 personel ile iş yapmaya çalışıyorsunuz. Bu durum ile personeller arasında ikilik yaratıyorsunuz. Personeli ayrıştırıp kutuplaştırıyorsunuz. Yıllarca bu birime emek vermiş 100’e yakın personeli hiçe sayıyorsunuz. Bunlar gibi onlarca konu var. Maalesef biz bunları adilane olarak değerlendiremiyoruz.

Değerli idarecilerim ve çalışma arkadaşlarım peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadisi Şerif’lerinde ; Görevini adalet ve liyakat ile yapmayan idarecilerin hesap gününe kadar yaptığı ibadetler kabul olunmaz buyuruyor. Peki hâl böyle iken sizler ne yapmak istiyorsunuz gerçekten ne ben nede çalışan arkadaşlar sizi anlamıyor. Unutmayın ki savunduğunuz ya da birlikte iş yaptığınız Malum Sen’in Türkiye genelinde onlarca il başkanı Fetö üyeliğinden yargılanmış ve bir kısmı ceza almıştır. İl bazında düşünecek olursak, sendika içerisinde bir çok yolsuzluğun ve adaletsizliğin olduğu, kendi sendikalarının seçimlerinde bile usulsüzlük yapıldığı göz önündedir. Dahası yüce Türk adaletinin verdiği kararı ‘Yok hükmünde saydıklarına’ dair basın açıklaması yapmışlardır. Peki sebep; sadece rant ve kişisel çıkarlar. Unutmayın Yüce Allah’ın adaleti şaşmayacak ve hak edenler gereken cezaları alacaktır.

Sevgili çalışma arkadaşlarım; şunu unutmayın biz ülke olarak 1980 darbesini, 28 Şubat’ları ve asla unutamayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Peki neden yaşandı bu olaylar kafanızda bir sorgulayın. Bana göre bu yaşananların en başlıca sebepleri adaletsiz yönetimler, liyakatsiz atamalar, yandaşlık ve birilerine üç kuruş menfaat için körü körüne bağlılıktır.

Bugün, yarın ve her zaman söyleyeceğim tek bir söz var. Bizler Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen ailesi olarak her zaman hakkın, adaletin ve liyakatin yanında olacağız. Ne yaşarsak yaşayalım, sonu nereye varırsa varsın, üyemiz olsun yada olmasın tüm çalışanların haklarını savunmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.” Haber: Hüseyin GÖKTAŞ