Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya:

Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya:
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Allah’ın rızasını kazanmak için kınalı koçları kurban ediyoruz” dedi.
Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ali Gökkaya, “İnsanlığın var olduğu günden beri toplumların bayramları ve özel günleri olmuştur. Müslüman Türk milleti olarak hem dini hem de milli günlerimizi asırlarca milletçe idrak etmekteyiz. Milli günlerimizde birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızın bütünlüğünü, tam bağımsızlığını, hür, bağımsız ve demokrat bir millet olduğumuzu, sosyal ve hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, milli onur bilinci ile kıyamete kadar vatanın ve milletin bütünlüğüne sahip çıkacağımızı haykırırız” dedi.
Gökkaya, mesajını şöyle sürdürdü:
“Bin 400 yıllık İslami gelenek ile de dini bayramlarımızı idrak eder; vatana, millete, bayrağa sahip çıktığımız gibi dinimize de sahip çıktığımızı, unutmadığımızı gösteririz. Hep bir önce ki Bayramların özlemi, gelecek olan Bayramların hasretini dile getiririz. Kurban bayramında kınalı koçlar, yüce yaratanın rızasını kazanma adına, ona yakın olma adına kurban edilir. İslam ve gelenek harmanı içerisinde kurban pazarlıklarından el öpmelere, bayram harçlıklarından imkanı olmayana et dağıtmaya, sınır ötesine renk ve ırk ayrımı yapmadan fakir insanlara yardımdan sokaklarda kurbanlık kovalamaya, dertlilerin kapısının çalınmasından küslerin barışıp kucaklaşmasına, hastanelerin acemi kasap diye adlandırılan yaralılar ile dolmasından her tarafı mis gibi kaplayan et kokusuna kadar tamamen sevinç ve mutluluk içerisinde Bayramımızı idrak ederiz. Bu vesile ile metal çalışanları ve nezdinde tüm emekçilerin, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek yumruk aziz milletimizin, tüm alemi İslam’ın yaklaşmakta olan mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bu bayramın vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne, tüm insanlığın dostluk, barış ve kardeşliğine vesile olmasını diler, Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım.”